eLearning Ο.Π.Α. - Μέλη ΔΕΠ - Διδάσκοντες e-learning Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

eLearning Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

 1. Μέλη ΔΕΠ ΟΠΑ
 2. Μέλη ΕΔΙΠ ΟΠΑ
 3. Άλλοι Διδάσκοντες
ΑΠΟΣΠΟΡΗ ΕΛΕΝΗ

ΑΠΟΣΠΟΡΗ ΕΛΕΝΗ

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας

Προγράμματα 
Η Ελένη Αποσπόρη είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος Πτυχίου Νομικής από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθήνων (1979), Μεταπτυχιακού Τίτλου (MA) από το Τμήμα Κοινωνιολογίας του University of Connecticut, USA (Δεκέμβριος 1983) και Διδακτορικού Διπλώματος (Ph.P) από το Τμήμα Κοινωνιολογίας του University of Connecticut, USA (1990). Τα Επιστημονικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν αφορούν στη Διαπολιτισμική Επικοινωνία στο Χώρο Εργασίας, στη Διαχείριση της Πολυμορφίας του Ανθρώπινου Δυναμικού, στη Συγκριτική Μελέτη Πρακτικών Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, στην Εξέλιξη των Γυναικών στο Χώρο Εργασίας και Πολιτικής Επικοινωνίας και στη Δυναμική του Κοινωνικού Αποκλεισμού των Γυναικών στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
Προσωπική Ιστοσελίδα

ΑΡΓΟΥΣΛΙΔΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ

ΑΡΓΟΥΣΛΙΔΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ

Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας

Προγράμματα
Ο Παρασκευάς Αργουσλίδης είναι κάτοχος Πτυχίου Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, καθώς και Μεταπτυχιακού (MSc) και Διδακτορικού τίτλου σπουδών (PhD) στο Μάρκετινγκ, από το Πανεπιστήμιο Stirling του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο τμήμα Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας, της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μεταξύ άλλων μαθημάτων, διδάσκει θέματα που άπτονται των διεθνών εμπορικών όρων INCOTERMS και των εναλλακτικών τρόπων πληρωμής σε διεθνείς εμπορικές συναλλαγές. Για το διδακτικό του έργο, έχει λάβει βραβείο διδακτικής αριστείας από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συμπεριλαμβάνεται και η εξαγωγική τιμολογιακή πολιτική της επιχείρησης. Σχετικές επιστημονικές του έρευνες έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή συνέδρια και δημοσιευθεί στα επιστημονικά περιοδικά Industrial Marketing Management, International Business Review και Journal of World Business. Τέλος, έχει κατά το παρελθόν εργαστεί σε τμήμα εξαγωγών Ελληνικής βιομηχανίας επεξεργασίας πλαστικών υλών.
Προσωπική Ιστοσελίδα

ΒΑΚΟΛΑ ΜΑΡΙΑ
Η Μαρία Βακόλα είναι οργανωσιακή ψυχολόγος και εργάζεται ως Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο ΟΠΑ. Έχει παρουσιάσει σε διεθνή συνέδρια, δημοσιεύσει σε διεθνή περιοδικά (όπως τα Journal of Applied Psychology, Human Relations, Journal of Occupational Health Psychology, European Journal of Work and Organizational Psychology, κ.α.) και έχει εκδώσει τέσσερα βιβλία με θέμα την διοίκηση των αλλαγών και την οργανωσιακή ψυχολογία. Στο ΟΠΑ διδάσκει μαθήματα με αντικείμενο την οργανωσιακή ψυχολογία και συμπεριφορά, την διοίκηση αλλαγών και την διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές καθώς και σε στελέχη επιχειρήσεων. Για το διδακτικό της έργο έχει τιμηθεί πολλές φορές με αριστείο διδασκαλίας. Είναι υπεύθυνη έκδοσης του HR Case Study Series που σκοπό έχει την γεφύρωση της ερευνητικής και της επιχειρηματικής κοινότητας. Παράλληλα εργάζεται ως σύμβουλος και εκπαιδεύτρια στελεχών για 20 συναπτά χρόνια σχεδιάζοντας και υλοποιώντας προγράμματα αλλαγών και διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού, αποτελέσματα των οποίων έχει παρουσιάσει σε σεμινάρια στελεχών. Οι πιο πρόσφατες συνεργασίες της περιλαμβάνουν εταιρείες όπως οι ΑΒ Βασιλόπουλος, Groupama, Ιατρικό Κέντρο κ.α. Είναι συν-ιδρύτρια και έχει τιμηθεί με το βραβείο καινοτομίας στη διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού από την Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων για την δράση της μη κερδοσκοπικής εταιρείας job-pairs.gr κατά της ανεργίας στη χώρα μας.
Προσωπική Ιστοσελίδα

ΒΑΣΔΕΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΒΑΣΔΕΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Καθηγητής, Τμήμα Στατιστικής
Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού

Προγράμματα
Ο Βασίλης Βασδέκης είναι Καθηγητής του Τμήματος Στατιστικής του ΟΠΑ. Σπούδασε Μαθηματικά στην Αθήνα ενώ έκανε μεταπτυχιακές σπουδές και έλαβε το διδακτορικό του στη Στατιστική από την Οξφόρδη (Κολλέγιο St. Peter’s). Πριν την εκλογή του στο Τμήμα Στατιστικής του ΟΠΑ (1998) δίδαξε στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Υπηρέτησε ως Διευθυντής Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Στατιστικής το διάστημα 2013-2016. Από το Σεπτέμβριο 2016 υπηρέτησε ως Πρόεδρος του Τμήματος Στατιστικής και από το Σεπτέμβριο 2020 ως Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού του ΟΠΑ. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα βρίσκονται στη μοντελοποίηση και συμπερασματολογία επαναλαμβανόμενων μετρήσεων συνεχών και διακριτών μεταβλητών, πολυμεταβλητών επαναλαμβανόμενων μετρήσεων με τη χρήση λανθανουσών μεταβλητών, ψευδο-πιθανοφανειών και δεδομένων κλινικών δοκιμών. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 30 άρθρα σε περιοδικά στατιστικής ή ιατρικής στατιστικής, ενδεικτικά στα περιοδικά Biometrika, Psychometrika, Biostatistics, Statistics in Medicine, Statistical Methods in Medical research, Journal of Statistical Planning and Inference κα. Είναι κριτής για ένα μεγάλο αριθμό διεθνών επιστημονικών περιοδικών και τακτικός κριτής του Mathematical Reviews. Έχει συμμετάσχει σε πάνω από 30 διεθνή συνέδρια παρουσιάζοντας δική του εργασία. Έχει επιβλέψει ή επιβλέπει τέσσερις διδακτορικούς φοιτητές και δύο μεταδιδακτορικές εργασίες, ενώ έχει υπάρξει ακαδημαϊκός υπεύθυνος σε ελληνικά και διεθνή ερευνητικά έργα.
Προσωπική Ιστοσελίδα

ΒΑΣΣΑΛΟΣ ΠΑΡΙΣ

ΒΑΣΣΑΛΟΣ ΠΑΡΙΣ

Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Πληροφορικής

Προγράμματα
Ο Πάρις Βασσάλος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στον χώρο των Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και των Επιστημονικών Υπολογισμών. Χρησιμοποιεί το πρόγραμμα MATLAB για την επίλυση μεγάλης κλίμακας προβλημάτων και έχει διδάξει την χρήση του αλλά και –δωρεάν-­‐ κλώνων του, σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα.
Προσωπική Ιστοσελίδα

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΕΝΙΕΡΗΣ

ΒΕΝΙΕΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ομότιμος Καθηγητής, Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

Προγράμματα
Ο Γεώργιος Βενιέρης είναι Πτυχιούχος της Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ) και κάτοχος Master of Commerce και Διδακτορικού Διπλώματος (Ph.D) του Πανεπιστημίου Birmingham Αγγλίας. Εξελέγη Καθηγητής (1991) στο ΟΠΑ. Έχει διδάξει Λογιστική στο Προπτυχιακό και στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του ΟΠΑ. Είναι Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου της ΔΕΗ Α.Ε. Έχει διατελέσει Πρύτανης του ΟΠΑ (2001-2007). Υπήρξε Διευθυντής του Εργαστηρίου Λογιστικών Εφαρμογών του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΟΠΑ (2000-2014). Έχει διατελέσει επίσης Πρόεδρος του Δ.Σ. της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων-ΕΛΤΕ (2014-2017). Εργασίες και μελέτες του έχουν δημοσιευθεί σε πολλά ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Έχει κάνει ανακοινώσεις σε πολλά διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Είναι συγγραφέας/συν-συγγραφέας πολλών διδακτικών πανεπιστημιακών βιβλίων Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής.
Προσωπική Ιστοσελίδα

ΒΛΗΣΜΑΣ ΟΡΕΣΤΗΣ

ΒΛΗΣΜΑΣ ΟΡΕΣΤΗΣ

Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

Προγράμματα
Ο Ορέστης Βλησμάς υπηρετεί ως Επίκουρος Καθηγητής Λογιστικής στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ). Προηγουμένως, είχε υπηρετήσει ως μέλος Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (2004-2019) με ειδίκευση στη Λογιστική στο ίδιο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης των Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (1999) και κάτοχος διπλώματος ΜΒΑ (2001) και Διδακτορικού στη Λογιστική (2009) από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Οι διδακτορικές σπουδές του χρηματοδοτήθηκαν με υποτροφία από το Ίδρυμα Ωνάσης.  Έχει διδάξει σε προπτυχιακό επίπεδο και σε επαγγελματικά σεμινάρια που διοργανώνονται από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η διδακτική εμπειρία του εστιάζεται στα μαθήματα των Λογιστικών Πληροφοριακών Συστημάτων, της Λογιστικής Κόστους και της Χρηματοοικονομικής Λογιστικής. Επίσης, έχει συμμετάσχει στην υλοποίηση ευρωπαϊκού προγράμματος για την ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού στη λογιστική με τη βοήθεια των σύγχρονων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας (Financial and Accounting Seminars Targeting European Regions - FASTER). Το ερευνητικό του έργο έχει παρουσιασθεί σε διεθνή συνέδρια με το σύστημα κριτών και έχει δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά, όπως είναι: Management Accounting Research, Journal of Intellectual Capital, Global Business and Economics Review, VINE: The Journal of Information and Knowledge Management Systems. Οι ερευνητικές δραστηριότητές του εστιάζονται στην επίδραση που έχουν τα άυλα περιουσιακά στοιχεία και το νοητικό κεφάλαιο στα λογιστικά μεγέθη και την αποτίμηση των επιχειρήσεων.
Προσωπική Ιστοσελίδα

ΓΑΛΑΝΑΚΗ ΕΛΕΑΝΝΑ

ΓΑΛΑΝΑΚΗ ΕΛΕΑΝΝΑ

Επίκουρη Καθηγήτρια, Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας

Προγράμματα
Η Ελεάννα Γαλανάκη είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στο ΟΠΑ και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού. Δραστηριοποιείται επιστημονικά στον ευρύτερο χώρο της Στρατηγικής και Διεθνούς Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, όπου είναι γνωστή κυρίως για την έρευνά της στα πληροφοριακά συστήματα διοίκησης, την επίδραση του μάκρο-περιβάλλοντος στο HR, την εξωτερική ανάθεση και τη σχέση διοικητικών πρακτικών και απόδοσης. Επιστημονικές εργασίες της έχουν δημοσιευτεί σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και σε συλλογικούς τόμους με το σύστημα των κριτών, με αξιόλογο αριθμό έτερο-αναφορών (>1200 αναφορές- Google Scholar). Είναι συγγραφέας ή επιμελήτρια 7 βιβλίων στον επιστημονικό χώρο της Διοίκησης και έχει αναπτύξει πλήθος πανεπιστημιακών σημειώσεων και εκπαιδευτικού υλικού. Για το επιστημονικό της έργο έχει τιμηθεί με βραβεία και διακρίσεις από διάφορους φορείς. Έχει συντονίσει και συμμετάσχει σε διάφορα ερευνητικά και συμβουλευτικά έργα, κυρίως διεθνούς προσανατολισμού, στους χώρους της διοίκησης και οργανωσιακής συμπεριφοράς και έχει λειτουργήσει επανειλημμένως ως κριτής ερευνητικών έργων και επιχειρηματικών προτάσεων για διάφορους φορείς, τόσο εγχώριους όσο και διεθνείς. Διδάσκει διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού, οργανωσιακή συμπεριφορά, μάνατζμεντ, επιχειρηματικότητα, consulting και HR metrics σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, καθώς και σε στελέχη επιχειρήσεων. Έχει αναπτύξει και εφαρμόζει καινοτόμα εκπαιδευτικά εργαλεία στη διδασκαλία των ανωτέρω μαθημάτων (προσομοιώσεις και μελέτες περίπτωσης).
Προσωπική Ιστοσελίδα

 ΓΕΩΡΓΟΥΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΓΕΩΡΓΟΥΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Καθηγητής, Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

Προγράμματα
Ο Δημήτριος Γεωργούτσος είναι από το 2002 αναπληρωτής καθηγητής της Χρηματοοικονομικής στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατέχει Διδακτορικό Δίπλωμα (PhD) στα Οικονομικά από το University of Essex, UK (1984-88), Master of Science (MSc) στα Οικονομικά με Εξειδίκευση στη Νομισματική Θεωρία και Πολιτική από το London School of Economics, UK, (1983-84) και Πτυχίο (BA) στις Οικονομικές Επιστήμες από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστήμιο Αθηνών (1978-82).
Υπήρξε Οικονομολόγος στη Διεύθυνση Συναλλάγματος της Τράπεζας της Ελλάδος (1992-93), ειδικός Επιστήμονας (ΠΔ 407/80) στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου (1991-92) και στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης (1990-92). Υπήρξε πανεπιστημιακός βοηθός στο Trinity College, University of Cambridge (1987-88) και στο Πανεπιστήμιο του ESSEX, UK (1985-87).
Προσωπική Ιστοσελίδα

ΔΕΔΟΥΛΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
Ο Εμμανουήλ Δεδούλης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές σπουδές στη λογιστική στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (1992-1997). Έλαβε Master στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική από το Department of Accounting and Finance στο University of Essex (1997-1998). Ολοκλήρωσε το Ph.D. του στη Λογιστική στο ίδιο Ίδρυμα (1998-2004).
Προσωπική Ιστοσελίδα

ΔΕΜΟΙΡΑΚΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ

ΔΕΜΟΙΡΑΚΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ

Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

Προγράμματα
Ο Ευθύμιος Δεμοιράκος είναι Επίκουρος Καθηγητής Λογιστικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει λάβει Διδακτορικό και Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική από το Manchester Business School. Κατά τη διάρκεια του διδακτορικού του, παρακολούθησε μαθήματα στο University of Illinois at Urbana-Champaign ως ερευνητικός επισκέπτης. Επιπλέον, κατέχει Πτυχίο Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Προσωπική Ιστοσελίδα

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΣΕΡΓΙΟΣ
Ο Σέργιος Δημητριάδης είναι απόφοιτος του ΟΠΑ και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Aix-Marseille (Γαλλία). Μετά από δεκαετή διδακτική, ερευνητική και συμβουλευτική εμπειρία στη Γαλλία, το 2000 ανέλαβε καθήκοντα στο Τμήμα Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας του ΟΠΑ, στο οποίο κατέχει σήμερα τη θέση του Καθηγητή. Διδάσκει, μεταξύ άλλων, μαθήματα ψηφιακού και πολυ-καναλικού (omni-channel) μάρκετινγκ, διαχείρισης εμπειρίας πελάτη (customer experience management), και ψηφιακού περιεχομένου. Το δημοσιευμένο έργο του περιλαμβάνει περισσότερα από 60 άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια. Είναι επίσης επιστημονικός υπεύθυνος εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο ΚΕΔΙΒΙΜ του ΟΠΑ και έχει διατελέσει σύμβουλος σε ευρωπαϊκά και εθνικά ερευνητικά προγράμματα καθώς και σε μελέτες και εκπαιδευτικά προγράμματα για λογαριασμό ποικίλων οργανισμών. Πιστεύει και επιδιώκει την προσέγγιση της ακαδημαϊκής με την επαγγελματική κοινότητα και τις μεταξύ τους συνεργασίες.
Προσωπική Ιστοσελίδα

ΔΟΥΚΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΔΟΥΚΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Καθηγητής, Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας

Προγράμματα
Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1980), Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών (M.Sc.) στην Επιχειρησιακή Έρευνα από το London School of Economics (1981), και Διδακτορικό στην Προσομοίωση / Τεχνητή Νοημοσύνη από το London School of Economics - LSE (1985).
Προσωπική Ιστοσελίδα

ΔΡΑΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΔΡΑΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων

Προγράμματα
O Αναστάσιος Α. Δράκος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χρηματοοικονομικής Διοίκησης στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ). Έχει λάβει Διδακτορικό Δίπλωμα στη Χρηματοδοτική Διοίκηση και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές και Οικονομικές Σπουδές από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ είναι Πτυχιούχος Μηχανικός του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η ερευνητική του ενασχόληση εστιάζεται σε θέματα Αποτίμησης Περιουσιακών Στοιχείων και Αξιογράφων στις Αγορές Χρήματος και Κεφαλαίου, στη Διαχείριση Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου, στη Χρηματοδότηση Επενδυτικών Σχεδίων και σε θέματα Εταιρικής Διακυβέρνησης. Έχει δημοσιεύσει ερευνητικές εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά (Journal of Policy Modeling, International Journal of Finance and Economics, International Journal of Finance and Economics, International Review of Financial Analysis, Research in International Business and Finance, Managerial and Decisions Economics κ.λπ.), ενώ ένας πολύ σημαντικός αριθμός εργασιών του, έχει παρουσιαστεί σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Η εξειδίκευση του στον χώρο της Χρηματοοικονομικής Διοίκησης και Διαχείρισης Επενδύσεων, ενισχύθηκε σημαντικά από τη συμμετοχή του σε ερευνητικά προγράμματα και από την επαγγελματική του ενασχόληση ως Σύμβουλος στον τομέα της Μεταποίησης των Υπηρεσιών, αλλά και της Διαχείρισης Επενδυτικών Κεφαλαίων. Έχει συγγράψει βιβλίο, μονογραφίες και μελέτες περιπτώσεως, τα οποία αποτελούν εκπαιδευτικό υλικό σε Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά Προγράμματα.
Προσωπική Ιστοσελίδα

ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης

Προγράμματα
Ο Ελευθέριος Ζαχαριάς είναι επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έλαβε το Διδακτορικό του Δίπλωμα από το University of Illinois. Εργάστηκε ως λέκτορας στο Πανεπιστήμιο της Κύπρου και ως επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
Προσωπική Ιστοσελίδα

ΗΝΤΟΥΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΗΝΤΟΥΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας

Προγράμματα
Ο Κωστής Ήντουνας είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του ΟΠΑ, από όπου έλαβε και το διδακτορικό του δίπλωμα. Τα διδακτικά και ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιστρέφονται γύρω από τα επιστημονικά πεδία της τιμολόγησης, της διοίκησης μάρκετινγκ, του μάρκετινγκ υπηρεσιών, του τουριστικού μάρκετινγκ με έμφαση στη διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς, του βιομηχανικού (Β2Β) μάρκετινγκ και μη κερδοσκoπικών οργανισμών και της ανάπτυξης νέων προϊόντων. Έχει δημοσιεύσει εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά όπως τα Industrial Marketing Management, Journal of Service Management, Journal of Business and Industrial Marketing, European Journal of Marketing, Journal of Services Marketing, Business Horizons, ενώ παράλληλα άλλες εργασίες του έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια όπως τα Academy of Marketing Science World Marketing Congress, American Marketing Association Summer Academic Conference, European Marketing Academy Conference, και Academy of Marketing Annual Conference. Επιπλέον, έχει συμμετάσχει στη συγγραφή δύο ξενόγλωσσων και τριών ελληνικών βιβλίων, ενώ έχει λάβει έναν σημαντικό αριθμό διεθνών ετεροαναφορών στο συγγραφικό του έργο. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα που έχουν χρηματοδοτηθεί από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς όπως το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ), τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), το Υπουργείο Εργασίας και τον Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (ΟΤΕ). Παράλληλα, έχει διεξάγει σεμινάρια και έχει παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στο γνωστικό αντικείμενο του μάρκετινγκ. Είναι μέλος της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ.
Προσωπική Ιστοσελίδα

ΘΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΘΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Επίκουροςς Καθηγητής, Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων

Προγράμματα
Ο Ιωάννης Θάνος είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΟΠΑ. Διδάσκει σε προγράμματα επιμόρφωσης στελεχών και σε προγράμματα executive MBA και MBA και MSc προγράμματα στα πανεπιστήμια Lancaster University(UK), Sheffield University(UK), University of Glasgow(UK), ΕΚΠΑ, École des Ponts Business School (Γαλλία). Έχει επανειλημμένα ψηφιστεί και βραβευτεί με αριστεία διδασκαλίας (2016, 2017 Best Teacher award Lancaster University, 2013, 2014, 2015, University of Glasgow Βest teacher award, 2018/2019, ΕΚΠΑ MBA teaching award). Ο Δρ. Θάνος είναι αναπληρωτής εκδότης (Associate Editor) του έγκριτου επιστημονικού περιοδικού European Management Journal, Representative at Large του διεθνούς οργανισμού Strategic Management Society, Fellow του Higher Education Academy, UΚ και διατελεί στη συντακτική ομάδα (editorial board member) των έγκριτων επιστημονικών περιοδικών Journal of Knowledge Management και Frontiers in Psychology.. Το κύριο ερευνητικό ενδιαφέρον του εστιάζει στον εννοιολογικό χώρο της Διοίκησης των Επιχειρήσεων, της Λήψης Στρατηγικών Αποφάσεων και των Εξαγορών και Συγχωνεύσεων. Άρθρα του, στα αντικείμενα αυτά έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά όπως: British Journal of Management, Journal of World Business, International Small Business Journal, International Business Review, κτλ. To 2015 βραβεύτηκε με το βραβείο καλύτερου άρθρου (Emerald Literati best paper award) για τη δημοσίευση του στο περιοδικό Journal of Strategy and Management.
Προσωπική Ιστοσελίδα

ΙΩΑΝΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΙΩΑΝΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Καθηγητής, Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας

Προγράμματα
Ο Γιώργος Ιωάννου είναι Καθηγητής Διοίκησης Παραγωγής και Επιχειρησιακών Διαδικασιών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών MBA International και Επικεφαλής του Κέντρου Επιχ. Διαδικασιών και Συστημάτων ERP στο Εργαστήριο Διοικητικής Επιστήμης. Έχει διατελέσει Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Συστημάτων του Virginia Tech, όπου διεύθυνε το Manufacturing Systems Integration Laboratory. Έχει λάβει Δίπλωμα Μηχανολόγου Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και M.Sc./DIC σε Βιομηχανική Ρομποτική/Αυτοματισμούς Παραγωγής από το Imperial College, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο. Ήταν Μεταπτυχιακός Υπότροφος στο Institute for Systems Research του Πανεπιστημίου του Maryland στο College Park, ΗΠΑ, από όπου και έλαβε το Διδακτορικό Δίπλωμα Μηχανολόγου Μηχανικού. Οι επιστημονικές του αναζητήσεις επικεντρώνονται στην ανάλυση, σχεδιασμό και βελτιστοποίηση συστημάτων παραγωγής, επιχειρησιακών διαδικασιών και εφοδιαστικών αλυσίδων, συνδυάζοντας προηγμένες διαδικτυακές-υπολογιστικές τεχνολογίες με μοντέλα και μεθόδους επιχειρησιακής έρευνας. Η έρευνά του έχει χρηματοδοτηθεί από πολλαπλούς οργανισμούς και εταιρίες, από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες (Toshiba, Motorola, Siemens, Cyclon, Avin, SAS Institute, NSF, European Commission, Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, Υπουργεία Ανάπτυξης, Μεταφορών, Παιδείας, Εργασίας, κ.λπ.), ενώ οι δημοσιεύσεις του έχουν παρουσιαστεί σε σημαντικά διεθνή επιστημονικά περιοδικά σε θέματα που εκτείνονται από τον χωροταξικό σχεδιασμό εργοστασίων μέχρι τα πληροφοριακά συστήματα διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων. Έχει αναλάβει συμβουλευτική δράση για πολλές ιδιωτικές εταιρίες και δημόσιους φορείς, και ήταν υπεύθυνος executive εκπαιδευτικών σεμιναρίων στους χώρους που πραγματεύεται επιστημονικά. Έχει τιμηθεί με πολλαπλά βραβεία υψηλής διδακτικής επίδοσης / αριστεία διδασκαλίας για τα μαθήματα που διδάσκει σε MBA προγράμματα, και από την Microsoft (Excellence in Education Award). Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (TEE), όπου έχει ηγηθεί και της Επιτροπής Έρευνας και Ανάπτυξης, και μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του διεθνούς επιστημονικού περιοδικού Production Planning & Control. Τέλος, έχει υπηρετήσει ως Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΣΕ, Πρόεδρος του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας και μέλος του Microsoft Educational Advisory Board.
Προσωπική Ιστοσελίδα

ΗΛΙΑΣ ΚΑΠΟΥΤΣΗΣ

ΚΑΠΟΥΤΣΗΣ ΗΛΙΑΣ

Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων

Προγράμματα
Ο Ηλίας Καπουτσής είναι Επίκουρος Καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ). Κατέχει διδακτορικό τίτλο (PhD) και Πτυχίο (BSc) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το ΟΠΑ και μεταπτυχιακό τίτλο (MSc) στη Διοίκηση Πληροφοριακής Τεχνολογίας από το University of Manchester. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν στην ηγεσία, στην ανάπτυξη του ανθρώπινου κεφαλαίου, στην άσκηση κοινωνικής επιρροής στο χώρο εργασίας και στις διαπραγματεύσεις. Έρευνες του έχουν δημοσιευτεί σε κορυφαία επιστημονικά περιοδικά, όπως το Journal of Management, the Journal of Organizational Behavior, the Journal of Vocational Behavior, the International Journal of Human Resource Management, the Journal of Management Education, μεταξύ άλλων. Συγκεντρωτικά, έχει δημοσιεύσει 40 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, συλλογικούς τόμους και συνέδρια. Είναι μέλος της εκδοτικής ομάδας (editorial team) στο περιοδικό Academy of Management Perspectives που εκδίδεται από την Ακαδημία του Μάνατζμεντ στις ΗΠΑ, Αναπληρωτής Εκδότης (associate editor) του Frontiers in Psychology: Organizational Psychology και Επισκέπτης Εκδότης (guest editor) στο European Management Journal. Έχει συμμετάσχει ως ερευνητής σε αρκετά ευρωπαϊκά και διεθνή ερευνητικά έργα. Τα πιο πρόσφατα αφορούσαν τον αντίκτυπο του οργανωτικού περιβάλλοντος στην ανάπτυξη ανθρώπινου κεφαλαίου και την υποκίνηση (ερευνητικό έργο «ΑΡΙΣΤΕΙΑ») και τις πρακτικές στρατηγικού σχεδιασμού στο δημόσιο τομέα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (UAE National Research Fund). Επιπρόσθετα, έχει εργαστεί για πολλά χρόνια ως σύμβουλος επιχειρήσεων και εκπαιδευτής στελεχών για διάφορες Ελληνικές εταιρείες και πολυεθνικές όπως: Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Ελληνικά Πετρέλαια, Αλουμίνιο της Ελλάδος, ΙΚΕΑ, Attica Bank, Pharmaserve-Lilly, GAP, Groupama, Schur Flexibles ABR, Lloyd’s Register, ΓΔΑΕΕ, και άλλες.
Προσωπική Ιστοσελίδα

ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Ο Κωνσταντίνος Καραμάνης είναι Καθηγητής Λογιστικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ), στο οποίο εργάζεται από το 1999. Κατά την περίοδο 1996-1999 εργάστηκε ως λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ. Αποφοίτησε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Διοίκηση Επιχειρήσεων, 1979-1983), έλαβε Master στην Λογιστική και Χρηματοοικονομική από το Λάνκαστερ (1991-1992) και Ph.D. στην Λογιστική από το Εδιμβούργο (1993-1996).
Προσωπική Ιστοσελίδα

ΚΑΡΑΜΠΙΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΚΑΡΑΜΠΙΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

Προγράμματα
Ο Νίκος Καραμπίνης είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κατέχει Προπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Λογιστική & Χρηματοοικονομική, Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και Διδακτορικό στη Λογιστική από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει διδάξει σειρά μαθημάτων λογιστικής και έχει τιμηθεί με τρία αριστεία διδασκαλίας, ένα σε προπτυχιακό και δύο σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη Φορολογική Λογιστική, στα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης και στη χρησιμότητα της Διοικητικής Λογιστικής για την επίτευξη μακροπρόθεσμων στρατηγικών στόχων. Εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, όπως το International Journal of Accounting, Journal of International Auditing and Taxation, και έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή συνέδρια. Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά έργα και έχει εργαστεί ως στέλεχος σε επιχείρηση για τη διαμόρφωση φορολογικού σχεδιασμού.
Προσωπική Ιστοσελίδα

ΚΑΡΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΛΥΨΩ

ΚΑΡΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΛΥΨΩ

Επίκουρη Καθηγήτρια, Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας

Προγράμματα
Η Καλυψώ Καραντινού είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Manchester με ειδίκευση στο Μάρκετινγκ Υπηρεσιών και στη Διοίκηση Σχέσεων με Πελάτες και Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η διδασκαλία της επικεντρώνεται στο μάρκετινγκ υπηρεσιών και στη συμπεριφορά καταναλωτή. Έχει κερδίσει βραβεία ακαδημαϊκής αριστείας και υψηλής διδακτικής επίδοσης για τη διδασκαλία της σε προπτυχιακό και σε μεταπτυχιακό επίπεδο και έχει δώσει σειρά προσκεκλημένων διαλέξεων και εκπαιδευτικών σεμιναρίων στην Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Αγγλία και την Κύπρο με μεγάλη επιτυχία. Το δημοσιευμένο ερευνητικό έργο της ανέρχεται σε 45 δημοσιεύσεις σε έγκριτα διεθνή ακαδημαϊκά περιοδικά και συνέδρια και έχει επίσης συμμετάσχει στη συγγραφή του βιβλίου Μάρκετινγκ Υπηρεσιών (2015) και στη συγγραφή της Εγκυκλοπαίδειας του Μάνατζμεντ (Wiley Encyclopedia of Management, 2014 και Blackwell Encyclopedia of Management, 2005). Η κ. Καραντινού είναι επίσης μέλος του Editorial Board του ακαδημαϊκού περιοδικού Journal of Service Theory and Practice, έχει αναλάβει καθήκοντα ακαδημαϊκού αξιολογητή για πολλά έγκριτα διεθνή περιοδικά και συνέδρια, έχει διατελέσει μέλος των επιτροπών αξιολόγησης για τα Marketing Excellence Awards και τα Made in Greece Awards του Ελληνικού Ινστιτούτου Μάρκετινγκ και της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ και είναι από το 2013 η εκλεγμένη εκπρόσωπος της Ελλάδος στη Διοικούσα Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Μάρκετινγκ (EMAC).
Προσωπική Ιστοσελίδα

ΚΑΡΑΤΖΗΜΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

ΚΑΡΑΤΖΗΜΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

Προγράμματα
Ο Σωτήριος Καρατζήμας είναι Επίκουρος Καθηγητής Λογιστικής στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ). Κατέχει διδακτορικό δίπλωμα (PhD) στη Λογιστική από το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΟΠΑ, μεταπτυχιακό τίτλο (MSc) στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού από το ΟΠΑ και πτυχίο από το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΟΠΑ. Έχει εκπονήσει μεταδιδακτορική έρευνα στο ΟΠΑ με αντικείμενο «Public sector accounting and austerity in Greece», και έχει υπηρετήσει ως Λέκτορας στο Universitat Autonoma de Barcelona και ως Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Κύπρου. Συνεργάζεται με το ΠΜΣ στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού του ΟΠΑ και με το εξ αποστάσεως πρόγραμμα 'Λογιστική Δημοσίου Τομέα' που προσφέρει το ΚΕΔΙΒΙΜ του ΟΠΑ. Το ερευνητικό του πεδίο εστιάζει στη λογιστική δημοσίου τομέα και τη διοικητική λογιστική, και το έργο του έχει παρουσιαστεί σε διεθνή συνέδρια και δημοσιευθεί σε διεθνή έγκριτα περιοδικά όπως International Review of Administrative Sciences, Government Information Quarterly, Public Money and Management, Journal of Applied Accounting Research, Accounting Education και άλλα. Έχει συνεργαστεί στην υλοποίηση ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων και είναι μέλος ευρωπαϊκής ομάδας μελέτης της εκπαίδευσης στη λογιστική δημοσίου τομέα.
Προσωπική Ιστοσελίδα

ΚΑΡΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΚΑΡΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Καθηγητής, Τμήμα Στατιστικής

Προγράμματα
Ο Δημήτρης Καρλής είναι Καθηγητής στο Τμήμα Στατιστικής του ΟΠΑ. Έχει δημοσιεύσει περίπου 100 άρθρα σε διεθνή περιοδικά στατιστικής με κριτές. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν θέματα υπολογιστικής στατιστικής και αλγορίθμων, ανάλυση πολυμεταβλητών διακριτών δεδομένων, μείξεις κατανομών, στατιστικά μοντέλα για εφαρμογές στον αθλητισμό, μοντελοποίηση εξαρτημένων δεδομένων με τη χρήση συναρτήσεων copulas και άλλα. Είναι Editor in Chief στο περιοδικό Journal of Quantitative Analysis in Sports καθώς και Associate Editor στα περιοδικά Metron Journal, Communications in Statistics (Theory and Methods and Computation and Simulation) και IMA Journal of Management Mathematics Έχει επιβλέψει 4 ολοκληρωμένες διδακτορικές διατριβές ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται 5 διδακτορικές διατριβές. Έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή συνέδρια σε μερικά εκ των οποίων ως προσκεκλημένος ομιλητής. Είναι μέλος διάφορων ενώσεων σχετικών με την επιστήμη της Στατιστικής, όπως της American Statistical Society, εκλεγμένο μέλος του International Statistical Ιnstitute, μέλος της International Association of Statistical Computing, καθώς και μέλος του Ελληνικού Στατιστικού Ινστιτούτου. Έχει, επίσης, εργασθεί σε μια σειρά από ερευνητικά προγράμματα που χρηματοδοτήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την EUROSTAT για έργα σχετικά με official statistics. Είναι Διευθυντής του Εργαστηρίου Υπολογιστικής και Μπεϋζιανής Στατιστικής του ΟΠΑ.
Προσωπική Ιστοσελίδα

 ΚΟΕΝ ΣΑΝΔΡΑ

ΚΟΕΝ ΣΑΝΔΡΑ

Καθηγήτρια, Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων

Προγράμματα
Η Σάνδρα Κοέν είναι Καθηγήτρια Λογιστικής στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΟΠΑ. Ολοκλήρωσε το διδακτορικό της στη Λογιστική στο ΟΠΑ με υποτροφία από το ΙΚΥ και διαθέτει ΜΒΑ και Πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το ΟΠΑ. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη λογιστική δημοσίου τομέα, τη διοικητική λογιστική και το διανοητικό κεφάλαιο. Οι επιστημονικές της εργασίες έχουν δημοσιευτεί σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και διαθέτουν σημαντικό αριθμό ετεροαναφορών. Επίσης, έχει πολυάριθμες παρουσιάσεις σε διεθνή συνέδρια με το σύστημα των κριτών. Έχει ενεργή συμμετοχή σε διεθνείς και ευρωπαϊκές ερευνητικές ομάδες, είναι συν-συγγραφέας σε τέσσερα βιβλία στους επιστημονικούς χώρους της Λογιστικής καθώς και σε πολλά κεφάλαια σε διεθνείς συλλογικούς τόμους. Διαθέτει σημαντική διοικητική και συμβουλευτική εμπειρία. Υπήρξε για σειρά ετών μέλος του Συμβουλίου Λογιστικής Τυποποίησης (ΣΛΟΤ) και μέλος της Ομάδας Εργασίας για τη διαμόρφωση του νέου σχεδίου λογαριασμών για τη Γενική Κυβέρνηση. Έχει υπάρξει βασική ερευνήτρια σε προγράμματα χρηματοδοτούμενα από την Ε.Ε. και σε μια σειρά από εθνικά έργα για τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα.
Προσωπική Ιστοσελίδα

ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας

Προγράμματα
Ο Δρ Μανώλης Ν. Κρητικός είναι Επίκουρος Καθηγητής στην Επιχειρησιακή Έρευνα και Πληροφοριακά Συστήματα στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ). Σπούδασε στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών από όπου έλαβε το πτυχίο του Μαθηματικού και μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Πληροφορική και Επιχειρησιακή Έρευνα. Έγινε Διδάκτορας από το Τμήμα Επιχειρησιακής Έρευνας και Μάρκετινγκ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η διδακτορική του διατριβή χρηματοδοτήθηκε μερικά από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα EDAMBA (European Doctoral Program Association in Management and Business Administration) και πραγματοποιήθηκε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Τμήμα Διοίκησης του Πανεπιστημίου του Rotterdam. Έχει διδάξει Μαθηματικά, μαθήματα Υπολογιστών και Επιχειρησιακής Έρευνας σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές. Υπήρξε σύμβουλος Πληροφοριακών Συστημάτων στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Γενικός Γραμματέας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Έχει γράψει βιβλίο Πληροφορικής και οι εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε σημαντικά ακαδημαϊκά επιστημονικά περιοδικά, όπως: OMEGA-the International Journal of Management Science, the International Journal of Production Economics, the Journal of the Operational Research Society, the International Transactions in Operational Research, the Applied economics, the Operational Research:An International Journal. Τα επιστημονικά ενδιαφέροντα του κ. Κρητικού είναι στην περιοχή της Συνδυαστικής Βελτιστοποίησης, στα Logistics, στο Σχεδιασμό και Ανάλυση Αλγορίθμων, στις Ευρετικές και Μεταευρετικές Μεθόδους, τα Γεωγραφικά Πληροφοριακά Συστήματα, στην Περιβάλλουσα Ανάλυση Δεδομένων, στα Μαθηματικά και στις καινοτόμες μεθόδους επίλυσης του προβλήματος δρομολόγησης οχημάτων.
Προσωπική Ιστοσελίδα

ΛΕΚΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΛΕΚΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας
Αντιπρύτανης Έρευνας και Διά Βίου Μάθησης

Προγράμματα
Ο Γεώργιος Λεκάκος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ διετέλεσε Επίκουρος Καθηγητής του Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (e-business) στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Είναι Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό (ΣΕΠ) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, ενώ έχει διδάξει ως Επισκέπτης Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου (2006), στο Τμήμα Διδακτικής της Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά (2005), ενώ είναι Επιστημονικός Συνεργάτης του Tampere University of Technology. Είναι μέλος του ερευνητικού κέντρου Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών από το 1998, ενώ είναι επιστημονικός υπεύθυνος της ερευνητικής ομάδας IML (Intelligent Media Lab) του ELTRUN.
Προσωπική Ιστοσελίδα

ΜΠΑΛΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΜΠΑΛΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Καθηγητής, Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

Προγράμματα
Ο Απόστολος Μπάλλας έλαβε το 1986 το πτυχίο του στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και στη συνέχεια το MSc in Accounting and Finance στη London School of Economics (LSE). Το 1991 έλαβε το διδακτορικό του στη London Business School (LBS). Το θέμα της διδακτορικής του διατριβής ήταν η αποτίμηση επιχειρήσεων με τη χρήση λογιστικών δεδομένων. Έχει δημοσιεύσει σειρά άρθρων σε θέματα της αγοράς ελεγκτικών υπηρεσιών, ιστορίας της λογιστικής, χρηματοοικονομικής λογιστικής σε γνωστά διεθνή περιοδικά. Επιπλέον διατελεί κριτής ερευνητικών δοκιμίων σε αντίστοιχα περιοδικά. Ο κ. Μπάλλας έχει εργαστεί και ως σύμβουλος ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων ενώ πρόσφατα ήταν μέλος της ομάδας έργου τεχνικής υποστήριξης για Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Δημοσιονομικής Πολιτικής στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Προσωπική Ιστοσελίδα

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΑΛΤΑΣ
Ο Γεώργιος Μπάλτας είναι Καθηγητής του Τμήματος Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας του ΟΠΑ και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Warwick της Αγγλίας. Διευθύνει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας και το ερευνητικό εργαστήριο μάρκετινγκ του ΟΠΑ. Έχει επίσης διατελέσει Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του οικείου τμήματος. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα του περιλαμβάνουν συμπεριφορά καταναλωτή, αναλυτική μάρκετινγκ, ποσοτικά υποδείγματα, και προηγμένες μεθόδους έρευνας αγοράς και ανάλυσης ατομικής συμπεριφοράς. Έχει δημοσιεύσει εκτενώς σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά όπως τα Annals of Operations Research, Applied Economics, Decision Sciences, Expert Systems with Applications, Psychology & Marketing, και Transportation Research. Το δημοσιευμένο επιστημονικό έργο του περιλαμβάνει ως τώρα περισσότερες από 100 επιστημονικές δημοσιεύσεις και έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 3.500 αναφορές στη διεθνή ερευνητική γραμματεία καθώς και 6 βραβεία καλύτερου άρθρου. Συνέγραψε επίσης πέντε επιστημονικά συγγράμματα στα πεδία της συμπεριφοράς καταναλωτή, του μάρκετινγκ και της αναλυτικής. Έχει λάβει τρεις φορές best paper award από το συνέδριο της Βρετανικής Ακαδημίας Μάνατζμεντ. Έχει διατελέσει συντονιστής του Methods, Modeling & Marketing Analytics Track σε 6 ετήσια συνέδρια της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Μάρκετινγκ. Έχει επίσης διατελέσει αξιολογητής σε πολλά διεθνή συνέδρια, αλλά και σε ιδρύματα όπως το National Science Foundation των ΗΠΑ. Έχει φιλοξενηθεί πολλές φορές σε μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό με πολλές εκατοντάδες άρθρα, συνεντεύξεις και αναφορές. Έχει συμμετάσχει επίσης ως ομιλητής, συντονιστής ή διοργανωτής σε μεγάλο αριθμό ημερίδων, συμποσίων και εκδηλώσεων.
Προσωπική Ιστοσελίδα


ΜΠΛΑΒΟΥΚΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

ΜΠΛΑΒΟΥΚΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών

Προγράμματα
Ο Σπύρος Μπλαβούκος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με εξειδίκευση στην Ανάλυση Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεσμών. Είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Μεταπτυχιακού και Διδακτορικού Διπλώματος από το Πανεπιστήμιο του Essex του Ηνωμένου Βασιλείου. Η Διδακτορική Διατριβή του είχε ως θέμα τη διαδικασία διαμόρφωσης των ελληνικών θέσεων στις διαπραγματεύσεις διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την ελληνική συμμετοχή στις διαπραγματεύσεις αυτές. Τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα σχετίζονται με την Ανάλυση Πολυμερών Διαπραγματεύσεων Οικονομικής και Πολιτικής Φύσης, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και γενικότερα στις Διεθνείς Σχέσεις, με ιδιαίτερη έμφαση στον ρόλο του θεσμού της Προεδρίας και τις εξωτερικές διαδράσεις της ΕΕ.
Προσωπική Ιστοσελίδα

ΝΙΚΑΝΔΡΟΥ ΕΙΡΗΝΗ

ΝΙΚΑΝΔΡΟΥ ΕΙΡΗΝΗ

Επίκουρη Καθηγήτρια, Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας, Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού

Προγράμματα
Είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας. Είναι κάτοχος Πτυχίου Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο Πειραιά, Master's σε Κοινωνιολογία (ΜΑ) από το Boston College και Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) από το University of Massachusetts at Boston. Είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στην Διοικητική Επιστήμη / Οργανωσιακή Συμπεριφορά. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται σε θέματα διαχείρισης επιχειρησιακών αλλαγών, ανάπτυξης επιχειρησιακών στρατηγικών επικοινωνίας και ηγεσίας. Άρθρα της έχουν δημοσιευθεί στο Employee Relations και στο Journal of European Industrial Training. Έχει μεγάλη εκπαιδευτική εμπειρία, τόσο στον ακαδημαϊκό χώρο, διδάσκοντας μαθήματα στο προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, όσο και σε εκπαιδευτικά προγράμματα σε επιχειρήσεις. Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα του Οικονομικού Πανεπιστημίου και σε διαγνωστικές έρευνες κλίματος και ικανοποίησης εργαζομένων σε επιχειρήσεις, καθώς και σε επιχειρήσεις για ανάπτυξη διαδικασιών διοίκησης και συστημάτων ανθρώπινου δυναμικού.
Προσωπική Ιστοσελίδα

ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ

Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού

Προγράμματα
Ο κ. Ιωάννης Νικολάου είναι Εργασιακός / Οργανωσιακός Ψυχολόγος, Αναπληρωτής Καθηγητής Οργανωσιακής Συμπεριφοράς στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στην Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού του Οικονομικού Παν/μίου Αθηνών. Εκπόνησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές (MSc, PhD) με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Μάντσεστερ, Μ. Βρετανία (Manchester School of Management, UMIST, 1999). Ο κ. Νικολάου απέκτησε την επαγγελματική του εμπειρία εργαζόμενος ως Υποδιευθυντής στο Τμήμα Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Ανθρωπίνων Πόρων της PricewaterhouseCoopers και ως Προϊστάμενος Εκπαίδευσης στην Εγνατία Τράπεζα. Είναι μέλος διεθνών επιστημονικών φορέων, μέλος του Executive Committee του European Association of Work and Organizational Psychology (EAWOP), συν-ιδρυτής του European Network of Selection Researchers (ENESER) ενώ έχει επίσης διατελέσει μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής (Board of Advisors) της φοιτητικής οργάνωσης AIESEC (International Association of Students in Economics and Business). Είναι επίσης συν-ιδρυτής του εθελοντικού οργανισμού mentoring Job-Pairs (http://www.job-pairs.gr).
Προσωπική Ιστοσελίδα

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Ομότιμος Καθηγητής, Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων

Προγράμματα
Ο Ανδρέας Νικολόπουλος είναι Καθηγητής Βιομηχανικών Σχέσεων & Διαπραγματεύσεων στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι σπουδές του περιλαμβάνουν πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Tübingen και στο Βερολίνο, από όπου απέκτησε το Διδακτορικό του Δίπλωμα στην Επιχειρησιακή Πολιτική.
Προσωπική Ιστοσελίδα

ΝΤΖΟΥΦΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΝΤΖΟΥΦΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Καθηγητής, Τμήμα Στατιστικής

Προγράμματα
Ο Ιωάννης Ντζούφρας είναι Καθηγητής του Τμήματος Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αριστούχος πτυχιούχος του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά (1994). Απέκτησε Μεταπτυχιακό, με διάκριση, στη Στατιστική με Εφαρμογές στην Ιατρική από το Πανεπιστήμιο του Southampton (1995) και διδακτορικό δίπλωμα από το Τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου (1999). Το 2001 του απονεμηθεί (από κοινού με άλλη συνάδελφο) το Λευκοπούλειο Βραβείο για την Καλύτερη Διδακτορική Διατριβή σε θέματα στατιστικής για τη διετία 1999–2000 από το Ελληνικό Στατιστικό Ινστιτούτο. Έχει διδάξει σε μεταπτυχιακά προγράμματα του Οικονομικού Πανεπιστημίου (Στατιστικής, Επιχειρηματική Αναλυτική, και Επιστήμης Δεδομένων), του Πανεπιστήμιου Αθηνών (Βιοστατιστικής, και Εκτίμηση και Διαχείριση Επαγγελματικού, Περιβαλλοντικού και Φαρμακευτικού κινδύνου) και του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Διοίκησης Επιχειρήσεων). Έχει δώσει διαλέξεις σε μεταπτυχιακά προγράμματα των Πανεπιστημίων LaSapienze της Ρώμης, της Παβία και του καθολικού Πανεπιστημίου του Μιλάνου καθώς και στο Διδακτορικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Μπικόκα του Μιλάνου. Είναι συνεργάτης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστήμιου (στην ενότητα ΔΕΟ13 - Ποσοτικές μέθοδοι) από το 2008. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται σε θέματα Μπεϋζιανής και υπολογιστικής Στατιστικής, κατηγορικών δεδομένων, σε μεθοδολογία και κατασκευή στατιστικών μοντέλων σε μεθοδολογία επιλογής μοντέλων και μεταβλητών. Επίσης ασχολείται με εφαρμογές σύνθετων μοντέλων σε προβλήματα Ιατρικής Έρευνας, Ψυχομετρίας, και αθλητικών δεδομένων.
Προσωπική Ιστοσελίδα

ΞΕΠΑΠΑΔΕΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΞΕΠΑΠΑΔΕΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Καθηγητής, Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών

Προγράμματα
Ο Αναστάσιος Ξεπαπαδέας είναι Καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας και Πολιτικής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπήρξε Καθηγητής Οικονομικών στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης, όπου διετέλεσε Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, Πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος του Οικονομικού Τμήματος.
Προσωπική Ιστοσελίδα

ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

Καθηγήτρια, Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

Προγράμματα
Η Παπαδάκη Αφροδίτη είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Λογιστικής στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης (1990), κάτοχος ΜΒΑ (1992) και Διδακτορικού Διπλώματος στη Λογιστική (1997) από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι Πρόεδρος του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής από τον Δεκέμβριο 2015 μέχρι σήμερα. Είναι μέλος της διοικούσας επιτροπής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Διεθνούς Ναυτιλίας, Χρηματοοικονομικής και Διοίκησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Προσωπική Ιστοσελίδα

 ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Καθηγητής, Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων
Αντιπρύτανης Διεθνούς Συνεργασίας και Ανάπτυξης

Προγράμματα
Ο Βασίλειος Παπαδάκης είναι Αντιπρύτανης Διεθνούς Συνεργασίας και Ανάπτυξης και Διευθυντής του Executive MBA του ΟΠΑ. Είναι πτυχιούχος του ΟΠΑ, κάτοχος ΜΒΑ από το ΟΠΑ και Ph.D. από το London Business School. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα του εστιάζουν στο χώρο της Στρατηγικής των Επιχειρήσεων, της Λήψης και Υλοποίησης Στρατηγικών Αποφάσεων και των Εξαγορών και Συγχωνεύσεων. Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί κορυφαία διεθνή επιστημονικά περιοδικά (πχ. Strategic Management Journal, Organization Science, British Journal of Management, Strategic Organization) και έχουν παρουσιαστεί σε κορυφαία διεθνή συνέδρια. Έξι φορές άρθρα στα οποία ήταν συν-συγγραφέας ήταν υποψήφια για Best Paper Awards σε συνέδρια της Αμερικανικής Ακαδημίας Διοίκησης Επιχειρήσεων (1996 και 2003) και του Strategic Management Society (1997, 2010, 2012, 2017). Εκτός από τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών του ΟΠΑ, ο Δρ. Παπαδάκης διδάσκει μαθήματα που άπτονται της Στρατηγικής των Επιχειρήσεων και του Μάνατζμεντ Στρατηγικών Αλλαγών και στα μεταπτυχιακά προγράμματα. Για το διδακτικό του έργο έχει επανειλημμένα τιμηθεί με αριστεία διδασκαλίας από τα μεταπτυχιακά προγράμματα του ΟΠΑ. Συνεργάζεται με ομάδες ανώτατης διοίκησης επιχειρήσεων για την ανάπτυξη στρατηγικής σκέψης, τη χάραξη στρατηγικής και τη διαχείριση στρατηγικών αλλαγών. Έχει εμπειρία ως σύμβουλος και εκπαιδευτής στελεχών επιχειρήσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχοντας συνεργαστεί με επιχειρήσεις όπως οι Apivita, Vodafone, Alpha Bank, Eurobank, Sunlight, Praktiker, Roche, Abbott Laboratories, Gilead Sciences, SAP Hellas κ.α. Από το 2002 είναι επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος εκπαίδευσης «Διοίκηση Επιχειρήσεων και Επιχειρηματικότητα για φαρμακοποιούς» με τη Χορηγία της Apivita το οποίο διεξάγεται στο ΚΕΔΙΒΙΜ του ΟΠΑ.
Προσωπική Ιστοσελίδα

ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

τ. Καθηγητής, Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων

Προγράμματα
Καθηγητής Επιχειρηματικής Πληροφορικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ο.Π.Α.). (Συνταξιοδοτήθηκε το 2012). Διευθυντής Εργαστηρίου Επιχειρηματικής Πληροφορικής του Ο.Π.Α. μέχρι της συνταξιοδότησής του. Υπεύθυνος του Κέντρου Τηλεκπαίδευσης του Ο.Π.Α επί σειρά ετών. Διδακτορικό στην Επιστήμη Υπολογιστών στο University of St. Andrews Σκωτίας (1979). Συγγραφέας πάνω από 25 βιβλίων επιχειρηματικής πληροφορικής. Σήμερα πρύτανης του IST College.
Προσωπική Ιστοσελίδα

 ΠΑΠΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΠΑΠΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού

Προγράμματα
Ο Αλέξανδρος Παπαλεξανδρής είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΟΠΑ. Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο Imperial College of Science Technology and Medicine του Λονδίνου και κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το ΟΠΑ. Κατέχει επίσης διδακτορικό τίτλο σπουδών από το τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΟΠΑ. Έχει εργαστεί για 3 χρόνια στη Deloitte and Touche Consulting ως Senior Consultant και έχει πραγματοποιήσει πληθώρα συμβουλευτικών έργων και μελετών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για μεγάλους ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς. Έχει επίσης πραγματοποιήσει πληθώρα σεμιναρίων εκπαίδευσης στελεχών στο χώρο της στρατηγικής και της μέτρησης και διοίκησης της απόδοσης. Εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά συμπεριλαμβανομένων των Journal of Management, Long Range Planning, Journal of Vocational Behavior, European Management Journal, Journal of Business Research, και International Journal of Human Resource Management. Άρθρα του έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά συνέδρια.
Προσωπική Ιστοσελίδα

 ΠΕΠΕΛΑΣΗ ΙΩΑΝΝΑ – ΣΑΠΦΩ

ΠΕΠΕΛΑΣΗ ΙΩΑΝΝΑ – ΣΑΠΦΩ

Ομότιμη Καθηγήτρια, Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης

Προγράμματα
Η Ιωάννα Σαπφώ Πεπελάση, απόφοιτος του Harvard και του LSE, είναι Καθηγήτρια στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου και διευθύνει το πρόγραμμα της ιστορίας της επιχειρηματικότητας και του εταιρικού τομέα. Έχει διδάξει σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο μαθήματα επιχειρηματικότητας και οικονομικής ιστορίας στο  ΟΠΑ και το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 2003 έλαβε βραβείο από το αρχείο της Οθωμανικής Τράπεζας. Έχει συνεπιμεληθεί τρεις διεθνείς τόμους για την ιστορία της επιχειρηματικότητας. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε διάφορα θέματα οικονομικής ιστορίας και ιστορίας της επιχείρησης (18ος-21ος) σε διεθνή περιοδικά με κριτές. Η τρέχουσα έρευνά της εστιάζει στην διασύνδεση μεταξύ της οικονομικής/επιχειρηματικής ιστορίας και της οικονομικής ανάπτυξης στην Ελλάδα, τις διεθνείς συγκρίσεις στο θέμα της εξέλιξής του εταιρικού τομέα, και τα χαρακτηριστικά του νέου επιχειρηματικού μοντέλου που αναδύεται σήμερα στην Ελλάδα της Κρίσης. Επίσης, έχει οργανώσει διεθνή συνέδρια και έχει διατελέσει  κριτής και μέλος Editorial Βoard διεθνών περιοδικών, καθώς και μέλος του ΔΣ της European Business History Association και της  European Association of Evolutionary Political Economy.  Από το 2010 ως το 2013 διετέλεσε μέλος του ΔΣ του ΚΕΠΕ. Επίσης, είναι μέντορας και εκπρόσωπος του Τμήματος της στο Athens Center of Entrepreneurship and Innovation στο ΟΠΑ.
Προσωπική Ιστοσελίδα

ΠΟΥΛΥΜΕΝΑΚΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

ΠΟΥΛΥΜΕΝΑΚΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας

Προγράμματα
Η Αγγελική Πουλυμενάκου είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στην Διοικητική των Πληροφοριακών Συστημάτων. Έχει διατελέσει Λέκτορας στην Διοικητική των Πληροφοριακών Συστημάτων στο Τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, και Λέκτορας στα Πληροφοριακά Συστήματα στο London School of Economics and Political Science. Είναι πτυχιούχος Μαθηματικών από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, και έχει Master of Science και Διδακτορικό στα Πληροφοριακά Συστήματα από το London School of Economics and Political Science. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αναφέρονται στην Σχέση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας με τον Μετασχηματισμό των Οργανώσεων. Στο πλαίσιο αυτό, επικεντρώνεται τελευταία σε θέματα Τεχνολογικής Παρέμβασης στους χώρους της Διαχείρισης Οργανωσιακής Γνώσης και Μάθησης, και στην μελέτη της Οργανωσιακής και Επιχειρηματικής Δικτύωσης από την Οπτική των Πληροφοριακών Συστημάτων. Είναι η επιστημονική υπεύθυνη έργων που χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Κοινωνία και Τεχνολογίες της Πληροφορίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην περιοχή της κοινωνικο-οικονομικής έρευνας. Τα τελευταία χρόνια έχει συμμετάσχει και συντονίσει πάνω από 15 έργα έρευνας και ανάπτυξης με διεθνή και ελληνική χρηματοδότηση. Έχει, επίσης, προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ΓΔ για την Κοινωνία της Πληροφορίας) και το Ελληνικό Δημόσιο (Υπουργεία Ανάπτυξης και Εργασίας) σε θέματα Ηλεκτρονικού Επιχειρείν, και Οργανωσιακών και Κοινωνικών Επιπτώσεων των Νέων Τεχνολογιών. Το δημοσιευμένο έργο της περιλαμβάνει άρθρα σε περιοδικά του χώρου των Πληροφοριακών Συστημάτων και της Διοίκησης, κεφάλαια σε βιβλία, μελέτες και πλήθος εργασιών σε διεθνή Συνέδρια. Έχει διατελέσει κριτής σε αναγνωρισμένα διεθνή περιοδικά και μέλος της επιστημονικής επιτροπής των σημαντικότερων Συνεδρίων στον χώρο των Πληροφοριακών Συστημάτων (ICIS, ECIS). Το 2003 ήταν η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Συνεδρίου των ομάδων εργασίας 8.2 και 9.4 του Διεθνούς Οργανισμού για την Επεξεργασία της Πληροφορίας (IFIP) που έγινε στην Αθήνα.
Προσωπική Ιστοσελίδα

ΠΡΑΜΑΤΑΡΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΠΡΑΜΑΤΑΡΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας

Προγράμματα
Η Κατερίνα Πραματάρη είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) και επιστημονική υπεύθυνος της ερευνητικής ομάδας ELTRUN-SCORE (Supply Chain and Demand Management, Collaboration and Electronic Services). Έχει Διδακτορικό Δίπλωμα από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών στα Πληροφοριακά Συστήματα από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Έχει περισσότερες από 60 δημοσιεύεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, Συνέδρια και βιβλία με διεθνείς εκδοτικούς οίκους και έχει λάβει πολλαπλές διακρίσεις και υποτροφίες. Έχει εργαστεί στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Τεχνολογίας της Procter&Gamble στις Βρυξέλλες στην ανάπτυξη εφαρμογών για μάρκετινγκ και πωλήσεις και στο Τμήμα Μάρκετινγκ της Procter&Gamble στην Ελλάδα.
Προσωπική Ιστοσελίδα

ΡΕΠΟΥΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Ο Παναγιώτης Ρεπούσης είναι Επίκουρος Καθηγητής (Διοικητική Εφοδιαστικών Αλυσίδων) στο Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του ΟΠΑ. Στο παρελθόν έχει διατελέσει Επίκουρος Καθηγητής στο School of Business του Stevens Institute of Technology, και Λέκτορας ΠΔ 407/80 στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Είναι Διπλωματούχος Χημικός Μηχανικός από το ΕΜΠ με μεταπτυχιακό στη Μηχανική Συστημάτων και Διεργασιών από το Imperial College. Ολοκλήρωσε την διδακτορική του διατριβή το Νοέμβριο του 2008 στο ΟΠΑ. Έχει περισσότερες από 30 επιστημονικές δημοσιεύσεις σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και σε ειδικές επιστημονικές εκδόσεις και περισσότερες από 80 δημοσιεύσεις σε πρακτικά συνεδρίων. Το παραπάνω έργο πραγματεύεται το σχεδιασμό και την ανάπτυξη προτύπων μαθηματικού προγραμματισμού, μεθόδων βελτιστοποίησης και συστημάτων υποστήριξης αποφάσεων για την επίλυση μεγάλης κλίμακας προβλημάτων δρομολόγησης, χρονοπρογραμματισμού και κατανομής πόρων στον ευρύτερο τομέα των μεταφορών, του προγραμματισμού της παραγωγής και της εφοδιαστικής διαχείρισης. Έχει διατελέσει μέλος στο διοικητικό συμβούλιο του College of Service Operations of the Production and Operations Management Society, καθώς επίσης και μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρίας Επιχειρησιακών Ερευνών. Έχει διατελέσει μέλος της οργανωτικής ή/και επιστημονικής επιτροπής σε πολυάριθμα διεθνή και εθνικά συνέδρια, και έχει επιμεληθεί διάφορες επιστημονικές εκδόσεις. Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας διεθνών περιοδικών όπως το Transportation Research Part E (ABS3, Elsevier) και το Advances of Operations Research (Hindawi). Τέλος, έχει πλείστες συμμετοχές σε διάφορα διεθνή και ευρωπαϊκά ερευνητικά έργα ως επιστημονικός υπεύθυνος, ενώ παράλληλα έχει εργαστεί ως σύμβουλος σε διάφορες εταιρίες και οργανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου.
Προσωπική Ιστοσελίδα

ΣΙΟΥΓΛΕ ΓΕΩΡΓΙΑ

ΣΙΟΥΓΛΕ ΓΕΩΡΓΙΑ

Καθηγήτρια, Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

Προγράμματα
Η Γεωργία Σιουγλέ είναι Καθηγήτρια Λογιστικής στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει λάβει Πτυχίο Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (1998), Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Χρηματοοικονομική και Τραπεζική 2000 και Διδακτορικό Δίπλωμα στη Λογιστική 2003 από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κατά τη διάρκεια των διδακτορικών της σπουδών έλαβε υποτροφία Marie Curie Fellowship από το Πανεπιστήμιο του Manchester. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στον χώρο της Χρηματοοικονομικής Λογιστικής, της Φορολογίας και της Ανάλυσης Χρηματοοικονομικών Πληροφοριών για τη λήψη Xρηματοοικονομικών Αποφάσεων. Η έρευνά της έχει δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά, όπως Review of Accounting Studies, International Journal of Accounting, Applied Financial Economics, Applied Economic Letters, Journal of Emerging market Finance , Managerial Finance, International Journal of Accounting Auditing and Performance Evaluation, Research in International Business and Finance and Journal of Future Markets. Η Γεωργία Σιουγλέ είναι μέλος των American Accounting Association, European Accounting Association, Marie Curie Fellowship Association, Συνδέσμου Επιστημόνων Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής Ελλάδος και του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος. Είναι, επίσης, μέλος ερευνητικής ομάδας του Προγράμματος "ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΙΙ" που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Υπουργείο Παιδείας.
Προσωπική Ιστοσελίδα

ΣΚΑΡΜΕΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

ΣΚΑΡΜΕΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

Καθηγητής, Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας

Προγράμματα
Ο Διονύσης Σκαρμέας αποφοίτησε από το Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς και έλαβε το MBA και PhD του στο Marketing από το Cardiff University, όπου και ξεκίνησε την πανεπιστημιακή του καριέρα. Στη συνέχεια εργάστηκε στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και μετέπειτα στο University of Leeds. Είναι Καθηγητής στο τμήμα Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας, της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και διαθέτει συμβουλευτική εμπειρία στον χώρο των εξαγωγών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στα πεδία Διεθνές Μάρκετινγκ, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία, Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη & Πράσινο Μάρκετινγκ. Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στα πλέον έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά όπως: Journal of International Business Studies, Journal of the Academy of Marketing Science, Journal of International Marketing, Journal of Retailing, British Journal of Management, Journal of Business Ethics, Industrial Marketing Management, Journal of Business Research, International Marketing Review και European Journal of Marketing. Οι δημοσιεύσεις του έχουν λάβει πλήθος αναφορών στη διεθνή βιβλιογραφία. Είναι μέλος του Editorial Review Board των Journal of International Business Studies, Journal of International Marketing και International Marketing Review και ad hoc κριτής άρθρων στο Journal of Business Ethics, Journal of Business Research, Industrial Marketing Management και European Journal of Marketing. [h-index: 16, Sum of times cited: 963, Sum of times cited without self-citations: 931, Citing articles: 974, Citing articles without self-citations: 779, Average citations per item: 39, Average citations per year: 57] Source: Web of Science.
Προσωπική Ιστοσελίδα

ΣΠΥΡΟΥ ΣΠΥΡΟΣ

ΣΠΥΡΟΥ ΣΠΥΡΟΣ

Καθηγητής, Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

Προγράμματα
Ο Σπύρος Σπύρου είναι Καθηγητής στο ΟΠΑ και Μέλος του ΔΣ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Έχει διατελέσει Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στην Λογιστική & Χρηματοοικονομική και Πρόεδρος του Τμήματος Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής, μεταξύ άλλων. Κατά την περίοδο 1994-2001 εργάστηκε στα University of Durham (Department of Economics & Finance, 1999-2001), Middlesex University Business School (1997-1999), και Brunel University (Department of Economics & Finance, 1994-1997). Σπούδασε Οικονομικά στο ΕΚΠΑ (1990) και έχει PhD στα Χρηματοοικονομικά (1997) και MSc στα Χρηματοοικονομικά των Επιχειρήσεων (1993) από το Brunel University. Επίσης, έχει επιβλέψει επιτυχημένα Διδακτορικές Διατριβές (PhD) και Μεταπτυχιακές Διατριβές (MSc) και έχει διατελέσει υπεύθυνος επιλογής φοιτητών στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα (MSc Admission Tutor) των University of Durham (Department of Economics & Finance) και Middlesex University Business School. Μελέτες του έχουν δημοσιευτεί σε διεθνούς κύρους ακαδημαϊκά περιοδικά, όπως τα Journal of Banking & Finance, Journal of Economic Behavior and Organisation, Journal of Financial Stability, Energy Economics, Energy Journal, Journal of Business Finance & Accounting, European Financial Management, Journal of Futures Markets και International Review of Financial Analysis, μεταξύ άλλων.
Προσωπική Ιστοσελίδα

ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΒΛΑΣΗΣ
Ο κ. Βλάσης Σταθακόπουλος είναι Καθηγητής Μάρκετινγκ στο Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του ΟΠΑ. Είναι απόφοιτος του ΟΠΑ (πρώην ΑΣΟΕΕ). Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις ΗΠΑ, όπου έλαβε το πτυχίο ΜΒΑ από το Arizona State University και στη συνέχεια το Διδακτορικό Δίπλωμα (Ph.D.) από το University of Arizona. Ο κ. Βλάσης Σταθακόπουλος είναι Διευθυντής του Εργαστηρίου Επιχειρησιακής Επικοινωνίας (Business Communication Lab) του Τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας. Είναι, επίσης, ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Μάρκετινγκ και Επικοινωνία», Τμήμα πλήρους φοίτησης. Έχει συνεργασθεί με μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων σε όλους τους κλάδους της ελληνικής οικονομίας (καταναλωτικά προϊόντα, βιομηχανικά προϊόντα και υπηρεσίες). Ενδεικτικά έχει συνεργαστεί με τις εταιρείες: L'oreal, Μελισσοκομική Αττική, Εθνική Ασφαλιστική, Schneider Electric, Monsanto, S & B Βιομηχανία Ορυκτών, ΑΒ Βασιλόπουλος, SATO, DELL, HP, OTEnet, ΔΕΗ, Eurobank, Emporiki Bank, Αγροτική Τράπεζα, Citibank, Shell, GSK, Genesis Pharma, Serono, Wyeth, Janssen Cilag, Alcon, Vamvas Medical, Energizer, Ericsson, VODAFONE, κ.λπ. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, όπως το Journal of Marketing, το Journal of Personal Selling and Sales Management, το European Journal of Marketing, το Journal of Marketing Management, το Journal of Brand Management, και το International Journal of Bank Marketing. Επίσης έχει κάνει δημοσιεύσεις σε πρακτικά διεθνών συνεδρίων. Έχει δε γράψει τρία βιβλία στον χώρο του μάρκετινγκ και των πωλήσεων. Το ερευνητικό, διδακτικό και επαγγελματικό του ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στον χώρο της διοίκησης των πωλήσεων, της στρατηγικής του μάρκετινγκ, της έρευνας αγοράς, και της συμπεριφοράς του καταναλωτή.
Προσωπική Ιστοσελίδα

ΤΑΡΝΑΝΙΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Η Χριστίνα Ι. Ταρνανίδου είναι Επίκουρη Καθηγήτρια Εμπορικού Δικαίου με έμφαση στο Χρηματοοικονομικό Τομέα στο Τμήμα ΟΔΕ του ΟΠΑ. Διδάσκει μαθήματα εμπορικού δικαίου και δικαίου της κεφαλαιαγοράς, περιλαμβανομένης και της ενέργειας, σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Είναι Μέλος Ομάδων Εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ διετέλεσε μέλος διαφόρων επιτροπών σε ευρωπαϊκές αρχές και φορείς (πχ. Τ2S-Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα), Εθνικός Εμπειρογνώμονας (2014) κατά την Ελληνική Προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών ως και Πρόεδρος (2017) της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για την προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στις διατάξεις του Κανονισμού (ΕΕ) 909/2014 (Central Securities Depositories Regulation - CSDR). Διαθέτει πλούσιο θεσμικό και νομοπαρασκευαστικό έργο σε θέματα του χρηματοπιστωτικού τομέα, έχει συντάξει τις διατάξεις για το Χρηματιστήριο Ενέργειας (άρθρ. 73-95, Ν. 4512/2018), τις διατάξεις για τα Συστήματα εκκαθάρισης και διακανονισμού επί συναλλαγών σε χρηματοπιστωτικά μέσα (άρθρ. 72-93, Ν. 3606/2007), ως και τους Κανονισμούς του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά το ευρωπαϊκό πρότυπο (MiFID, MiFID II, EMIR). Έχει μονογραφήσει (π.χ. “Σύγχρονες Ενεργειακές Αγορές. Θεσμικό Πλαίσιο και Ελληνική Προοπτική” (2016), “Ειδικά δικαιώματα των μετόχων εισηγμένων εταιριών. Η Οδηγία 2007/36/ΕΚ και η επικείμενη εθνική εναρμόνιση” (2009), “Συμβάσεις Παραγώγων του Χρηματοπιστωτικού Τομέα. Δογματική και Πρακτική Θεώρηση” (2006)), αλλά και αρθρογραφήσει σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά (π.χ. Financial Regulation and Compliance, Butterworths Journal of International Banking and Financial Law, International Financial Law Review, Επιθεώρηση Εμπορικού Δικαίου κλπ.) εκτενώς και έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις σε διάφορα επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Προσωπική Ιστοσελίδα

ΤΖΟΒΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΤΖΟΒΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

Προγράμματα
Επίκουρος καθηγητής, Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, Σχολή της Διοίκησης των Επιχειρήσεων, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πτυχίο στη Διοίκηση των Επιχειρήσεων (Πανεπιστήμιο Πειραιώς), Master of Accountancy, PhD (University of Dundee).
Προσωπική Ιστοσελίδα

ΤΣΕΚΡΕΚΟΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ

ΤΣΕΚΡΕΚΟΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ

Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

Προγράμματα
Ο Ανδριανός Ε. Τσεκρέκος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από τον Σεπτέμβριο του 2006 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2010 διετέλεσε Λέκτορας στο ίδιο Τμήμα. Στo παρελθόν έχει εργαστεί στο Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ (Lancaster University) και στο Πανεπιστήμιο του Ντάραμ (Durham Business School) στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Προσωπική Ιστοσελίδα

ΤΣΙΑΜΥΡΤΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΤΣΙΑΜΥΡΤΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Στατιστικής

Προγράμματα
Ο Παναγιώτης Τσιαμυρτζής είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) και Ερευνητής Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστήμιου του Χιούστον (ΗΠΑ). Έχει λάβει πτυχίο Μαθηματικών από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ενώ το μεταπτυχιακό και διδακτορικό του είναι από την σχολή Στατιστικής του Πανεπιστημίου της Μιννεσότας στις ΗΠΑ. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στον (κατά Bayes) στατιστικό έλεγχο ποιότητας αλλά και την στατιστική για την ανάλυση εικόνας με έμφαση τις εφαρμογές που αφορούν την υπολογιστική φυσιολογία. Έχει δημοσιεύσει περίπου 50 άρθρα σε διεθνή περιοδικά (όπως Nature-Scientific Reports, IEEE Transactions on Pattern Analysis and Machine Intelligence, Proceedings of the IEEE, International Journal of Computer Vision, Technometrics κ.α.) και σε συνέδρια με κριτές (όπως IEEE Conference on Computer Vision and Pattern Recognition-CVPR, Human Factors in Computing Systems-CHI, Medical Image Computing and Computer Assisted Intervention – MICCAI κ.α.). Έχει επιβλέψει 18 μεταπτυχιακές και 1 διδακτορική (σε εξέλιξη) διατριβή. Έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή συνέδρια σε μερικά εκ των οποίων ως προσκεκλημένος ομιλητής. Έχει συνεργαστεί ως κριτής με 35 περιοδικά και διεθνή συνέδρια. Είναι μέλος διάφορων ενώσεων σχετικές με την επιστήμη της στατιστικής. Έχει, επίσης, εργασθεί σε μια σειρά από ερευνητικά προγράμματα που χρηματοδοτήθηκαν από το NSF, DARPA, κ.α. Συνεργάζεται με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο από το 2002.
Προσωπική Ιστοσελίδα

ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ ΔΑΜΙΑΝΟΣ

ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ ΔΑΜΙΑΝΟΣ

Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας

Προγράμματα
Ο κ. Δαμιανός Χατζηαντωνίου είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής του διεθνούς Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών "Business Analytics". Έχει λάβει πτυχίο Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστήμιου Αθηνών (summa cum laude), τίτλο Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Επιστήμη Υπολογιστών από το Courant Institute of Mathematical Sciences του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και Διδακτορικό από το Columbia University. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα βρίσκονται στις εξής περιοχές: βάσεις δεδομένων (databases), συστήματα μεγάλων δεδομένων (big data systems), επιχειρηματική ευφυΐα (business intelligence), ροές δεδομένων (data streams) κ.α. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 40 άρθρα σε κορυφαία διεθνή περιοδικά και συνέδρια, όπως VLDB, ICDE, EDBT, SIGKDD, SIGMOD Record, Information Systems Journal, DKE Journal και αλλού, ενώ υπάρχουν περισσότερες των 400 ετεροαναφορών στις δημοσιεύσεις αυτές, περιλαμβανομένων και εννέα διεθνών textbooks. Τα αποτελέσματα της ερευνητικής εργασίας του κ. Χατζηαντωνίου έχουν χρησιμοποιηθεί από τα συστήματα Microsoft SQL Server (query processor), Oracle 8i και 9i (Business Intelligence Analytic Functions) και έχουν επηρεάσει τη διαμόρφωση του ANSI SQL standard (OLAP amendment). Έχει διατελέσει Επισκέπτης Εισηγητής στο Columbia University καθώς επίσης και Επίκουρος Καθηγητής στο Stevens Institute of Technology. Έχει συνεργαστεί με τα AT&T Research Labs και Columbia Medical Informatics Department. Εκτός των ακαδημαϊκών δραστηριοτήτων, ήταν ιδρυτικό μέλος δύο εταιριών πληροφορικής (start ups), μία με βάση τη Νέα Υόρκη (Panakea Software Inc., data warehousing & OLAP tools & consulting) και μία στην Αθήνα (Voiceweb, speech & telecom applications), ενώ το διάστημα 2007-2008 ήταν senior research consultant στην Aster Data με βάση το San Francisco, μία από τις πρωτοπόρες εταιρίες στο χώρο των συστημάτων μεγάλων δεδομένων, η οποία εξαγοράστηκε το 2011 από την Teradata. Είναι επιστημονικός υπεύθυνος σε διάφορα big data/analytics εργα στον ΟΤΕ, Τράπεζα Πειραιώς, Eurobank, κ.α.
Προσωπική Ιστοσελίδα

ΧΕΒΑΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

ΧΕΒΑΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

Καθηγητής, Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

Προγράμματα
Καθηγητής πρώτης βαθμίδας στη Χρηματοοικονομική Λογιστική στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής. Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων και άρθρων σε θέματα Λογιστικής και Φορολογίας. Έχει διατελέσει μέλος σε πολλές Επιτροπές του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό όπως είναι οι παρακάτω: Συμβούλιο Λογιστικής Τυποποίησης (ΣΛΟΤ), Μέλος του Review Committee του International Accounting Standards Committee Foundation για την μετάφραση των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων στα Ελληνικά, Ομάδα Εργασίας για την κατάρτιση του Προεδρικού Διατάγματος για την Εφαρμογή της Λογιστικής Τροποποιημένης Ταμειακής Βάσης από την Κεντρική Διοίκηση, Επιτροπή Τροποποίησης του Δημόσιου Λογιστικού, . Επιτροπή Βιβλίων του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, Σύμβουλος της Διοίκησης των «ΕΛ.ΤΑ.» Α.Ε. για θέματα Κοστολόγησης και Ε.Ε.Τ.Τ.
Προσωπική Ιστοσελίδα
ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Είναι Διδάσκων του Προγράμματος Σπουδών της Αγωγής και της Εκπαίδευσης. Διδάσκει τα μαθήματα Εισαγωγή στους Η/Υ – Παιδαγωγικές Εφαρμογές στην Εκπαίδευση και Ειδική Διδακτική της Πληροφορικής. Η έρευνά του είναι στα πεδία της Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας, των Οικονομικών της Τεχνολογίας, των Δικτύων Υπολογιστών και των Πληροφοριακών Συστημάτων. Είναι πτυχιούχος Πληροφορικής ενώ κατέχει επίσης μεταπτυχιακές ειδικεύσεις στη Διοίκηση Πληροφοριακών Συστημάτων καθώς και στα Οικονομικά από τα Τμήματα Πληροφορικής και Οικονομικής Επιστήμης του Ο.Π.Α. Το 2009 αναγορεύτηκε Διδάκτορας του Ο.Π.Α. στα Οικονομικά των Δικτύων.
Προσωπική Ιστοσελίδα

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μέλος ΕΔΙΠ, Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας, ΟΠΑ

Προγράμματα
Ο Δημήτρης Λυμπερόπουλος είναι μέλος του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π.) του τμήματος Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (από το 2000). Είναι επιστημονικός συνεργάτης του Εργαστηρίου Επιχειρησιακής Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (από το 1991). Είναι πτυχιούχος Μαθηματικός από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Μάρκετινγκ και την Επικοινωνία στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ο.Π.Α.). Είναι πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων από το Εθνικό Κέντρο Πιστοποίησης Δομών Συνεχιζόμενης Κατάρτισης (Ε.Κε.ΠιΣ). Έχει εκπαιδευτεί σε θέματα Ανάλυσης και Προγραμματισμού Πληροφοριακών Συστημάτων, (Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία), σε Πληροφορική και Λήψη Αποφάσεων, (Κέντρο Έρευνας ΑΣΟΕΕ), και σε Σχεδιασμό και Ανάπτυξη Διαδραστικών Πολυμέσων (Apple Europe). Διδάσκει σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά τμήματα του Ο.Π.Α., σε οργανισμούς και σε επιχειρήσεις, θέματα σχετικά με: την Διοίκηση της Εταιρικής Επικοινωνίας και τις Δημόσιες Σχέσεις, την Πρόληψη & Διαχείριση Κρίσεων, τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και τα Κοινωνικά Δίκτυα, τις Διαπραγματεύσεις και την Επίλυση Διαφωνιών, καθώς και θέματα Διαπροσωπικής Επικοινωνίας. Έχει πλούσια διδακτική εμπειρία σε θέματα εφαρμογών πληροφορικής και ανάπτυξη ψηφιακών εκπαιδευτικών εφαρμογών. Από το 1990 μέχρι σήμερα, συμμετέχει στην ανάλυση, το σχεδιασμό και την παραγωγή συστημάτων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, στο Εργαστήριο Επιχειρησιακής Επικοινωνίας του Ο.Π.Α., την Ακαδημία Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε., τον Ο.Α.Ε.Δ. και άλλους οργανισμούς. Είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής της εφημερίδας του Πανεπιστημίου, ΟΠΑ-NEWS. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι στο χώρο της Εταιρικής Επικοινωνίας και της Εκπαίδευσης.
Προσωπική Ιστοσελίδα

ΜΑΜΑΚΟΥ ΞΕΝΙΑ

ΜΑΜΑΚΟΥ ΞΕΝΙΑ

Μέλος ΕΔΙΠ, Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων, ΟΠΑ

Προγράμματα
Η Ξένια Μαμάκου εργάζεται ως μέλος ΕΔΙΠ στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και αποτελεί μέλος του Εργαστηρίου Επιχειρηματικής Πληροφορικής του ΟΠΑ (BILab). Έχει πρώτο πτυχίο στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων από το ΟΠΑ (2001), MSc with Distinction in Business Information Technology από το University of Manchester Institute of Science and Technology (UMIST) της Αγγλίας (2003) και Διδακτορικό δίπλωμα (PhD) στο γνωστικό αντικείμενο "Πληροφοριακά Συστήματα" από το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΟΠΑ (2010). Έχει λάβει μέρος σε ερευνητικά έργα και διδάσκει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα, σχετικά με την Επιχειρηματική Πληροφορική, τη Λήψη Αποφάσεων, τις Βάσεις Δεδομένων, τα Πληροφοριακά Συστήματα και το Διαδίκτυο. Έχει λάβει μέρος σε διάφορα έργα πάνω στα πληροφοριακά συστήματα και στη δημιουργία εφαρμογών Διαδικτύου και έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια. Τα κύρια ερευνητικά ενδιαφέροντα της κυρίας Μαμάκου αναφέρονται στις περιοχές της επιχειρηματικής πληροφορικής, της προστασίας προσωπικών δεδομένων, του ηλεκτρονικού εμπορίου και της ασαφούς λογικής.
Προσωπική Ιστοσελίδα

ΜΠΡΙΝΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
Είναι διδάσκουσα, μέλος της επιτροπής συντονισμού και επιστημονική υπεύθυνη (ακαδημαϊκό έτος 2011-2012) στο πιστοποιημένο από το Υπουργείο Παιδείας και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Πρόγραμμα Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Όραμά της είναι η καλλιέργεια στους υποψήφιους εκπαιδευτικούς της αγάπης για την εκπαίδευση και τους νέους ανθρώπους. Αυτές οι αρετές επιδιώκεται να ενδυναμωθούν και να καλλιεργηθούν μέσω καινοτόμων και ηγετικών βιωματικών δράσεων. Έχει πτυχία στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων (Μ.Β.Α.), Διδακτορικό Δίπλωμα (Ph.D.) στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης ενώ έχει εκπονήσει Μεταδιδακτορική Έρευνα (PostDoc) στη διδακτική της εκπαίδευσης ενηλίκων. Έχει διατελέσει ειδικός εμπειρογνώμονας στο Υπουργείο Παιδείας σε θέματα οργανωτικής και διοικητικής αναδιάρθρωσης του Ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος. Διαθέτει μακρόχρονη διοικητική και διδακτική εμπειρία στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και την εκπαίδευση ενηλίκων.
Προσωπική Ιστοσελίδα

ΨΙΛΟΥΤΣΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΑ

ΨΙΛΟΥΤΣΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΑ

Μέλος ΕΔΙΠ, Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων, ΟΠΑ

Προγράμματα
Η Μαρίνα Ψιλούτσικου έχει διδακτορικό από το Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του ΟΠΑ. Είναι μέλος ΕΔΙΠ της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων και του ερευνητικού εργαστηρίου «Αγορά» του ΟΠΑ. Διδάσκει μαθήματα Μάρκετινγκ, Στρατηγικής και Ερευνητικής Μεθοδολογίας σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Είναι επιστημονική υπεύθυνη των προγραμμάτων elearning του ΟΠΑ «Μεθοδολογία Έρευνας σε Διοικητικές και Κοινωνικές Επιστήμες» και «Personal Branding». Το ερευνητικό της έργο έχει παρουσιαστεί σε διεθνή ακαδημαϊκά συνέδρια και περιοδικά σε θέματα στρατηγικής, μάρκετινγκ και executive coaching. Έχει τιμηθεί με δύο Best Paper Awards. Έχει υπηρετήσει σε θέση Eιδικού Συμβούλου στα Υπουργεία Ανάπτυξης, Τουριστικής Ανάπτυξης, Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας. Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορούν δύο βιβλία της πάνω στο ακαδημαϊκό coaching και mentoring και υπήρξε υποψήφια στην τελική φάση των βραβείων βιβλίου Public το 2016. Από τις εκδόσεις Broken Hill κυκλοφορεί σε δική της επιστημονική επιμέλεια το βιβλίο «Θεωρία Παιγνίων». Αρθρογραφεί συστηματικά στο epixeiro.gr.
Προσωπική Ιστοσελίδα
ΑΖΑΡΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

ΑΖΑΡΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Lead Facilitator, Icon Platforms

Προγράμματα
Ο Στέφανος Αζαριάδης έχει κάνει σπουδές Μηχανολογίας και Διοίκησης Επιχειρήσεων και είναι κάτοχος ΜΒΑ του πανεπιστήμιου Bocconi. Εχει εκπαιδευτεί απο το Torrance Centre for Creativity and Talent Development στη μέτρηση της δημιουργικότητας και το σχεδιασμό δραστηριοτήτων για την καλλιέργειά της ενώ είναι και μέλος της διεθνούς κοινότητας playfutures.net (συνεργασία του ΜΙΤ με το The LEGO Foundation) που στόχο έχει τη διάδοση της φιλοσοφίας Learning through Play. Έχει πιστοποιηθεί ως LEGO Serious Play facilitator και διαθέτει εκτενή εμπειρία στην υποστήριξη ομάδων και ατόμων σε εταιρικά περιβάλλοντα. Σχεδιάζει παιχνίδια προσομοίωσης και μοναδικά βιωματικά εργαστήρια με τουβλάκια LEGO για μικρούς και μεγάλους. Τα εργαστήριά του έχουν τρέξει με μεγάλη επιτυχία σε πολλές μεγάλες επιχειρήσεις, σχολεία και ερευνητικούς φορείς. Είναι μέλος του Δ.Σ. των Future Leaders και lead facilitator του προγράμματος ανάπτυξης δεξιοτήτων των μεταπτυχιακών φοιτητών του προγράμματος ΜΒΑ του ΟΠΑ. Είναι ο Chief Facilitator και Behavioural Analyst της Icon Platforms.

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Υποψήφιος Διδάκτορας Χρηματοοικονομικής, Τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής, ΟΠΑ

Προγράμματα
Ο Κωνσταντίνος Βασιλειάδης είναι Υποψήφιος Διδάκτορας Χρηματοοικονομικής στο τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΟΠΑ. Η ερευνητική του δραστηριότητα εστιάζεται στις σχέσεις μεταξύ χρηματοοικονομικών αγορών και αγορών ενέργειας και εμπορευμάτων και σε εφαρμογές μεθόδων αποτίμησης δικαιωμάτων προαίρεσης με χρήση υψίσυχνων δεδομένων και μοντέλων στοχαστικής και τεκμαρτής μεταβλητότητας. Έχει διδακτική εμπειρία σε ποσοτικές μεθόδους, οικονομετρία και εφαρμοσμένη πληροφορική σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Στο παρελθόν έχει εργαστεί σε εταιρίες παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών ως χρηματοοικονομικός αναλυτής και σύμβουλος διοίκησης επιχειρήσεων. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών της Μαθηματικής Προτυποποίησης σε Σύγχρονες Τεχνολογίες και την Οικονομία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

ΒΕΛΛΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΒΕΛΛΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Διαπραγματευτής Κρίσεων

Προγράμματα
Ο Ανδρέας Βέλλιος είναι Αξιωματικός εν ενεργεία της Ελληνικής Αστυνομίας και απόφοιτος του Μ/Π στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Οικονομικές Σπουδές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι πιστοποιημένος Εκπαιδευτής της Ελληνικής Αστυνομίας σε θέματα Προστασίας Επισήμων Προσώπων - Αυτοπροστασίας. Έχει εκπαιδευθεί στη συλλογή και ανάλυση πληροφοριών, στην προστασία προσώπων, την αντιτρομοκρατία, τη θρησκευτική τρομοκρατία και το φονταμενταλισμό, τις διαπραγματεύσεις κρίσεων και τις τεχνικές διαπραγματεύσεων εντός των θεσμικών οργάνων της Ε.Ε. Είναι εισηγητής σε Σχολές Επιμόρφωσης και εξειδίκευσης Στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λ.Σ. - Ελληνικής Ακτοφυλακής σε αντικείμενα Προστασίας Επισήμων Προσώπων και Συλλογής Πληροφοριών. Είναι πιστοποιημένος Διαπραγματευτής Κρίσεων της Ελληνικής Αστυνομίας και Αναλυτής Πληροφοριών από το Κέντρο Μελετών Ασφαλείας (ΚΕ.ΜΕ.Α) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

ΒΕΡΡΟΙΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ
Η Σοφία Βερροιοπούλου είναι Επιστημονική Συνεργάτης στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών από το 1982 έως σήμερα, στο γνωστικό αντικείμενο της Λογιστικής. Είναι πτυχιούχος του ιδίου τμήματος, με ειδίκευση στη Λογιστική.
Προσωπική Ιστοσελίδα

ΒΟΛΙΩΤΗΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΒΟΛΙΩΤΗΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Επίκουρος Καθηγητής Στρατηγικής, ALBA Graduate Business School

Προγράμματα
Ο Δρ. Σεραφείμ Βολιώτης κατέχει BA & MA στα Θεωρητικά Μαθηματικά από το πανεπιστήμιο του Cambridge και PhD από τον πανεπιστήμιο Imperial ενώ παράλληλα ολοκλήρωσε κύκλο σπουδών στα νομικά στο University of Law, City Law School και Cardiff Law School (LLM). Από το 1995 είναι μέλος του Δικηγορικό Σύλλογο Αγγλίας και Ουαλίας. Η διδακτική και ερευνητική του δραστηριότητα κινείται κυρίως μεταξύ μαθηματικών (θεωρία τελεστών, πιθανοτήτων και παιγνίων), φιλοσοφίας (ηθική λήψη αποφάσεων, διαφθορά, αναλυτική φιλοσοφία), ψυχολογίας (θεωρία στερεοτύπων, θεωρία λήψης αποφάσεων) και νομικών (θεωρία αποδείξεων, οικονομικά εγκλήματα, smart contracts). Ως επισκέπτης καθηγητής έχει διδάξει στις ΣΔΕΠΝ και ΣΔΕΠΑ (πρώην Σχολές Πολέμου ΠΝ και ΠΑ), στο Πανεπιστήμιο της Κύπρου και στο Πανεπιστήμιο του Sheffield, ενώ έχει κληθεί να διδάξει και στο Πανεπιστήμιο της Βρέμης. Το 2017 συνέγραψε το μάθημα Negotiations & Conflict Management του global-MBA του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και διατέλεσε υπεύθυνος τόσο σε αυτό όσο και στο Leadership & Ethical Decision Making. Από το 2003 ασχολείται επαγγελματικά με τις Διαπραγματεύσεις και τη Διαμεσολάβηση (ο δεύτερος εν Ελλάδι διαπιστευμένος διαμεσολαβητής) ενώ έκτοτε έχει εκπαιδεύσει σωρεία στελεχών επιχειρήσεων και νομικών. Ενδιαφέρεται επίσης για τον αθλητισμό, τις πολεμικές τέχνες και τον χορό ενώ τρέφει ιδιαίτερη αγάπη στα παιδιά και, προς το σκοπό αυτό, προσφέρει τις υπηρεσίες του στο κέντρο χαρισματικών παιδιών «Χαρισμάθεια» ως εισηγητής εξειδικευμένων σεμιναρίων και μέλος επιτροπής θεμάτων σε διαγωνιστικές διαδικασίες.

ΒΟΥΚΕΛΑΤΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ

ΒΟΥΚΕΛΑΤΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ

Δρ Ψυχολόγος, Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια-πολλαπλασιάστρια εκπαιδευτών
των εκπαιδευτών ενηλίκων από τον ΕΟΠΠΕΠ

Προγράμματα
Είναι πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια-πολλαπλασιάστρια εκπαιδευτών των εκπαιδευτών ενηλίκων από τον ΕΟΠΠΕΠ (πρώην ΕΚΕΠΙΣ) με Α.Μ. 09453 και Αξιολογήτρια –Εμπειρογνώμων για την Πιστοποίηση Εκπαιδευτών Ενηλίκων με την υπ’ αριθ. 07/9-02-2007 απόφαση του ΕΚΕΠΙΣ. Είναι πτυχιούχος Ψυχολόγος του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και πτυχιούχος Κοινωνική Λειτουργός του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Α.Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Είναι διδάκτωρ Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με εξειδίκευση στην Παιδοψυχιατρική και την Κοινωνική Ψυχιατρική. Επαγγελματικά έχει εργασθεί ως Κοινωνική Λειτουργός και Ψυχολόγος στην τοπική αυτοδιοίκηση, στο Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας, την Περιφέρεια Αττικής (πρώην Νομαρχία Αθηνών) και στο χώρο της ειδικής αγωγής σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και στο χώρο της Δια Βίου Μάθησης ως διευθύντρια σε Δ.ΙΕΚ και ΣΔΕ στη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Από το 2002 υλοποιεί προγράμματα επιμόρφωσης στην εκπαίδευση ενηλίκων στο πλαίσιο της προετοιμασίας των υποψηφίων εκπαιδευτών ενηλίκων για την εκπαιδευτική επάρκεια στις εξετάσεις του ΕΟΠΠΕΠ. Παράλληλα είναι πιστοποιημένη αξιολογήτρια για την εκπαιδευτική επάρκεια των εκπαιδευτών ενηλίκων και από το 2015 συμμετέχει ως διορθώτρια του θεωρητικού μέρους (γραπτές εξετάσεις) και αξιολογήτρια πρακτικού μέρους (αξιολόγηση μικροδιδασκαλίας 20’) που διοργανώνει ο ΕΟΠΠΕΠ για την πιστοποίηση της εκπαιδευτικής επάρκειας στην εκπαίδευση ενηλίκων. Από το 2005 υλοποιεί προγράμματα ως επιμορφώτρια προετοιμασίας για την εκπαιδευτική επάρκεια των εκπαιδευτών ενηλίκων σε συνεργασία με το ΕΑΠ, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και Κέντρα Δια Βίου Μάθησης και διδάσκει ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων σε δομές εκπαίδευσης ενηλίκων σε ομάδες ανέργων, μεταναστών, προσφύγων, κ.λπ. Παράλληλα, είναι ενταγμένη στο Μητρώο του ΕΟΠΠΕΠ (πρώην ΕΚΕΠΙΣ) των Πιστοποιημένων Στελεχών Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών (Σ.Υ.Υ.) με την υπ’ αριθ. 3290/8-3-2007 απόφαση του ΕΚΕΠΙΣ και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ΣΥΥ με υπ’ αριθ. Πρωτ. 07-8271/15/06/2007 απόφαση ΕΚΕΠΙΣ. Σε συνεργασία με τον ΕΟΠΠΕΠ με την ιδιότητα της διευθύντριας Δ.ΙΕΚ έχει διοργανώσει εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης αποφοίτων ΙΕΚ και σε συνεργασία με το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α) και τον ΕΟΠΠΕΠ έχει συντονίσει το Βαθμολογικό Κέντρο για την πιστοποίηση των στελεχών ιδιωτικής ασφάλειας. Σε ακαδημαϊκό επίπεδο, έχει διδάξει στο ΕΑΠ σε εξ’ αποστάσεως προγράμματα, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, στο ΑΤΕΙ Αθήνας και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών όπου διδάσκει στο Πρόγραμμα Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης στο εαρινό εξάμηνο το μάθημα «Γενική και Εξελικτική Ψυχολογία» και είναι αξιολογήτρια μικροδιδασκαλιών στο πλαίσιο του εργαστηρίου του Προγράμματος.

ΒΡΟΥΣΤΟΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Ο Παναγιώτης Βρουστούρης είναι πτυχιούχος της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Πειραιά. Σήμερα είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ελεγκτικής Εταιρείας ECOVIS HELLAS SA και ασκεί το επάγγελμα του Ορκωτού Ελεγκτή επί 30 έτη. Ήταν μέλος της ομάδας εργασίας που συνέταξε το ν. 4308/2014 και είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής για την υποστήριξη της εφαρμογής του. Κατά τα έτη 2001 έως 2007 ήταν μέλος της Accounting Regulatory Committee (ARC), η οποία εγκρίνει ή απορρίπτει την εφαρμογή στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των Δ.Π.Χ.Α. - Δ.Λ.Π. που εκδίδονται από το ΙΑSΒ (Συμβούλιο Διεθνών Λογιστικών Προτύπων). Είναι μέλος του Συμβουλίου Λογιστικής Τυποποίησης (ΣΛΟΤ) από το 2005 έως σήμερα.

ΓΑΛΑΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΓΑΛΑΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Ιατρός MD, MSc, (ΥΓΣΞ), Αναλυτής Ασυμμέτρων Απειλών , πρώην Διευθυντής του Τμήματος Ασύμμετρων Απειλών των Στρατιωτικών Πληροφοριών του ΓΕΕΘΑ και είναι Υπ. Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Προγράμματα
Ο Ταξίαρχος-Ιατρός Ιωάννης Γαλατάς, MD, MSc, (ΥΓΣΞ), είναι Αναλυτής Πληροφοριών με εξειδίκευση στις ασύμμετρες απειλές και έχει διατελέσει Διευθυντής του Τμήματος Ασύμμετρων Απειλών των Στρατιωτικών Πληροφοριών του ΓΕΕΘΑ . Από το 2001, έχει εκπαιδευτεί σε πολλές χώρες του εξωτερικού (συμπεριλαμβανομένης και της εκπαίδευσης με πραγματικές χημικές πολεμικές ουσίες – LAT) ως σχεδιαστής και εκπαιδευτής ΧΒΡΠΕ άμυνας. Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, υπηρέτησε ως Διοικητής της Ολυμπιακής Μονάδας ΧΒΡΠΕ Ανταπόκρισης του 401 ΓΣΝΑ. Είναι κάτοχος MSc. με θέμα «Διεθνής τρομοκρατία, οργανωμένο έγκλημα και παγκόσμια ασφάλεια» (Coventry University, Ηνωμένο Βασίλειο) και είναι υποψήφιος διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Είναι αρχισυντάκτης του διαδικτυακού περιοδικού "C2BRNE Diary", Επιστημονικός Συνεργάτης στο "Κέντρο Μελετών Ασφαλείας" (ΚΕΜΕΑ του Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη), μέλος του διδακτικού συμβουλίου του University of Rome "Tor Vergata" για τα προγράμματα "International CBRNe Masters" (Levels I & II) και Σύμβουλος για θέματα ΧΒΡΠΕ σε διάφορα πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα στο εξωτερικό.

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΑΝΤΙΝ

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΑΝΤΙΝ

Διδάκτορας Οργανωσιακής Συμπεριφοράς, ΟΠΑ

Προγράμματα
Η Ναντίν Γεωργίου είναι Διδάκτωρ Οργανωσιακής Συμπεριφοράς του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αποφοίτησε από το τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου στη συνέχεια εκπόνησε και τις μεταπτυχιακές της σπουδές (MSc) στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού. Έχει εργαστεί στην εταιρία Beiersdorf Hellas ως HR Assistant και σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και άλλων οργανισμών (Εθνική Τράπεζα, Owiwi). Διδάσκει μαθήματα Οργανωσιακής Συμπεριφοράς και Διοίκησης Ανθρωπίνων Πόρων σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στο BCA College και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ διαθέτει σημαντική εμπειρία στη διεξαγωγή σεμιναρίων σε θέματα καριέρας & αναζήτησης εργασίας. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στο χώρο της Προσέλκυσης & Επιλογής Προσωπικού και της Αναζήτησης Εργασίας. Παρακολουθεί και συμμετέχει σε επιστημονικά συνέδρια ενώ είναι πρόεδρος του συλλόγου αποφοίτων HR Society.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ

ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Διδάκτορας, Τμήμα Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας, ΟΠΑ

Προγράμματα 
Η Χριστίνα Γιακουμάκη έχει Πτυχίο στην Διοίκηση Επιχειρήσεων με κατεύθυνση το Μάρκετινγκ από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς (Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων) και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα καθώς και Διδακτορικό στο Μάρκετινγκ από το ΟΠΑ, ενώ έχει εκπονήσει μεταδιδακτορική έρευνα στο ΟΠΑ, με τίτλο «The Moderating Role of Involvement in Co-Branding Relationships». Διδάσκει στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (Deree) σε γνωστικά αντικείμενα στον χώρο της Επικοινωνίας και της Διαφήμισης, στην Διοίκηση Μάρκας (Brand building), στην Ψηφιακή και Κοινωνική Αναλυτική του Διαδικτύου και στις Ποσοτικές Ερευνητικές Μέθοδοι στην Επικοινωνία, σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, ενώ παράλληλα διευθύνει το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών Digital Communication & Social Media, του School of Business and Professional Education του Κολλεγίου. Έχει προηγούμενη διδακτική εμπειρία, μεταξύ άλλων, ως Διαπιστευμένη Λέκτορας (Accredited Lecturer) από το London Metropolitan University στα γνωστικά αντικείμενα του Διεθνούς Μάρκετινγκ Μόδας (Global Fashion Marketing) και του Γενικού Μάρκετινγκ Μόδας (Fashion Marketing) σε προπτυχιακό επίπεδο. Έχει πιστοποίηση σε Fashion Design από το University of the Arts London, Central Saint Martins, και έχει παρουσιάσει, σε συνεργασία με το ΜΒΑ του ΟΠΑ και την εταιρία Στρατηγικού Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας Ally, κύκλο σεμιναρίων στο χώρο του Fashion Business. Έχει δημοσιεύσει σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια και έγκριτα επιστημονικά περιοδικά έρευνες, μεταξύ άλλων, στα αντικείμενα της Διαφήμισης, του Μάρκετινγκ και της Διοίκησης Μαρκών.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Διδάκτορας, Τμήμα Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας, ΟΠΑ

Προγράμματα 
Ο Αντώνιος Γιαννόπουλος είναι Διδάκτωρ του ΟΠΑ (Τμήμα Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας) και κάτοχος ΜΒΑ επίσης από το ΟΠΑ. Έχει εξειδίκευση σε θέματα Τουριστικού Μάνατζμεντ και Μάρκετινγκ (διδακτορική έρευνα σε συνεργασία με περισσότερα από 100 ξενοδοχεία με την υποστήριξη του ΣΕΤΕ). Έχει διδάξει Τουριστικό Μάρκετινγκ και Μάρκετινγκ Υπηρεσιών στο ΟΠΑ. Από τη θέση του Marketing and Communication Manager στο Corallia είχε την ευθύνη της εφαρμογής της στρατηγικής μάρκετινγκ και επικοινωνίας του οργανισμού, με εστίαση στις υπηρεσίες των επιχειρηματικών οικοσυστημάτων καινοτομίας και των δράσεων νεανικής επιχειρηματικότητας. Ως σύμβουλος σε θέματα μάρκετινγκ και τουρισμού, εργάστηκε στο πεδίο διαχείρισης προορισμών, δορυφόρων λογαριασμών τουρισμού, ικανοποίησης πελατών και επισκεπτών και συμμετείχε σε δράσεις της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Μάρκετινγκ. Είναι κριτής σε επιστημονικά περιοδικά, διαθέτει δημοσιεύσεις σε συνέδρια και επιστημονικά περιοδικά σχετικές με το οικοσύστημα του κλάδου φιλοξενίας και τουρισμού, τη συν-δημιουργία αξίας στις υπηρεσίες καθώς και ερευνητικές εργασίες στην επώνυμη πολιτική προορισμών, εσωτερικού μάρκετινγκ και την πολιτιστική διπλωματία. Έχει δημοσιεύσει ταξιδιωτικά άρθρα, ως ξένος ανταποκριτής σε διεθνείς κλαδικές εκθέσεις (ΙΤΒ Berlin). Έχει αποτελέσει επίσης μέλος σε ομάδες εμπειρογνωμόνων και επιτροπές αξιολόγησης έργων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Είναι μέλος του διδακτικού προσωπικού στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος στο Τμήμα Tourism, Hospitality and Sports, έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και είναι Καθηγητής/Σύμβουλος στο Μεταπτυχιακό Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Έχει διατελέσει Ακαδημαϊκός Διευθυντής στο Τμήμα Διοίκησης Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Επιχειρήσεων στο BCA. Είναι επίσης ιδρυτής και εκδότης του “the voyager voice”.

ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Αναλυτής, με εξειδίκευση στις Ψυχολογικές και Πληροφοριακές επιχειρήσεις

Προγράμματα 
Ο Αναστάσιος Δήμος είναι Αξιωματικός εν ενεργεία της Πολεμικής Αεροπορίας. Είναι κάτοχος πτυχίου της Σχολής Ικάρων και είναι απόφοιτος των Σχολών ΣΔΙEΠ, ΑΔΙΣΠΟ και ΣΕΘΑ. Είναι εισηγητής σε Σχολές Επιμόρφωσης και Εξειδίκευσης Στελεχών των ΕΔ, αλλά και Δημοσίων Φορέων, με αντικείμενα που περιλαμβάνουν τις Ψυχολογικές και Πληροφοριακές επιχειρήσεις, αλλά και ανάλυση δεδομένων. Τα ενδιαφέροντά του περιλαμβάνουν την μοντελοποίηση δεδομένων, ενώ το τελευταίο διάστημα ασχολείται με την ανάπτυξη και βελτίωση του μοντέλου «Ευκλείδης». Είναι πιστοποιημένος αξιολογητής του ΝΑΤΟ, σε ότι αφορά την τυποποίηση και αξιολόγηση του τομέα ανάλυσης, αλλά και αξιοποίησης πληροφορικών προϊόντων.

Βίκυ Ευαγγελίου

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΒΙΚΥ

Creative Entrepreneur, Brand Evangelist, Visionaire

Προγράμματα
Η Βίκυ Ευαγγελίου κατέχει σημαντική διοικητική εμπειρία σε θέματα marketing management και επιχειρηματικής στρατηγικής επικοινωνίας στους κλάδους καταναλωτικών προϊόντων FMCG και τις βιομηχανίες τροφίμων, φαρμακευτικών και ειδών προσωπικής φροντίδας και ομορφιάς. Διατέλεσε στέλεχος marketing, key account management και business management στην Johnson & Johnson Vision Care, Vistakon για 8 χρόνια. Διακρίθηκε για την επίδοση της και ανήκε στο President Club της Johnson & Johnson. Ακολούθως δραστηριοποιήθηκε επιχειρηματικά και ίδρυσε την Marketing Lead, εταιρία υπηρεσιών marketing και επικοινωνίας, το 1999. Είναι ιδρύτρια του Κόμβου Πολιτισμού VSN HUB. Έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων, Πρόεδρος του SITE (Global Society of Incentive Travel Executive), μέλος του ΔΣ του Women in Tourism, μέλος της Διοικούσας επιτροπής του ΤΟΓΜΕ –Τομέα Γυναικών Μanagers και Επιχειρηματιών της ΕΕΔΕ και είναι μέλος του ΔΣ του SKAL International. Είναι ιδρυτικό μέλος του Μουσείου Τουρισμού και του Ελληνικού Συνδέσμου Γυναικών στον Τουρισμό και τον Πολιτισμό. Είναι Πιστοποιημένη Business Mentor από την Commission. Είναι κάτοχος Πτυχίου Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΠΕΙ, έχει MBA από το European Business School, Certificate στην Φιλοσοφία «Ακαδημία Πλάτωνα» του ΕΚΠΑ και έχει παρακολουθήσει professional training courses στις ΗΠΑ και στην ΕΕ. Δραστηριοποιείται ως σύμβουλος στρατηγικής επικοινωνίας για επιχειρηματική ανάπτυξη, Branding, Marketing/PR και social network marketing για μη κερδοσκοπικές εταιρίες, start-ups και πολυεθνικές. Είναι εισηγήτρια και ομιλήτρια σε θέματα Effective Personal Branding.

ΖΑΪΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

ΖΑΪΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

Διδάκτορας, Τμήμα Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας, ΟΠΑ

Προγράμματα
Ο Αντώνιος Ζαΐρης γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και έκανε Μεταπτυχιακές σπουδές (ΜΒΑ) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Η διδακτορική του διατριβή ήταν σε θέματα Συμπεριφοράς Καταναλωτή. Έχει υπηρετήσει για 32 χρόνια ως Διευθυντικό Στέλεχος Πωλήσεων και Μάρκετινγκ και Γενικός Διευθυντής σε διάφορες πολυεθνικές και μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις, ενώ έχει υπηρετήσει και το δημόσιο μάνατζμεντ μέσα από θέσεις ευθύνης. Από το 2005 έως τον Ιούνιο του 2012 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος. Από τον Ιούλιο του 2012 έως τον Νοέμβριο του 2013, υπηρέτησε ως Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας στο Υπουργείο Εξωτερικών. Διετέλεσε επίσης Αναπληρωτής Εθνικός Εκπρόσωπος στη Διακυβερνητική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ για την Αειφόρο Ανάπτυξη. Σήμερα είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις της Πάφου, καθώς και Αναπληρωτής Αντιπρόεδρος του ΣΕΛΠE. Έχει επίσης διδάξει στο ΟΠΑ, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης καθώς και στα Πανεπιστήμια Τιράνων και Πράγας. Συμμετείχε σε πολλά διεθνή συνέδρια και έχει αρκετές ακαδημαϊκές δημοσιεύσεις με το σύστημα κριτών. Έχει δώσει συνεντεύξεις σε γνωστές ελληνικές και ξένες εφημερίδες και είναι συγγραφέας 17 βιβλίων εκ των οποίων τα 10 τα έχει συγγράψει με τον Γιώργο Σταμάτη. Μεταξύ αυτών τα βιβλία: «Ποια Ανάπτυξη;», «Total Business Success», «Ο ρόλος του Ηγέτη στη Σύγχρονη Επιχείρηση», «Το Παγωμένο Μέλλον», «Ανακαλύπτοντας τον Τροχό - Σε Αναζήτηση μιας Νέας Πολιτικής» και «Για ένα νέο δημοκρατικό πρότυπο», αλλά και τα λογοτεχνικά βιβλία “Aνήσυχη Περιπλάνηση” και “Παγωμένος Χρόνος”. Έχει βραβευθεί για το σύνολο του έργου του από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, την Διεθνή Ακαδημία Ηγεσίας, την Διεθνή Ακαδημία Τεχνών και το λογοτεχνικό περιοδικό Κέφαλος.

ΚΟΡΚΙΔΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

ΚΟΡΚΙΔΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

Αναλυτής, Δημιουργός του Αναλυτικού Μοντέλου ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ

Προγράμματα
Η Δέσποινα Κορκίδα είναι Μόνιμος Πολιτικός Υπάλληλος στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Eίναι Εθνικός Αντιπρόσωπος με εξειδικευμένη γνώση στον τομέα του Αφοπλισμού (Arms Control Expert). Είναι εκπαιδευτής σε αντίστοιχα αντικείμενα ως Επιθεωρητής και Αναλυτής Ελέγχου Εξοπλισμών στο Multinational Peace Support Operation Training Center (MPSOTC). Συμμετέχει επί σειρά ετών σε επιθεωρήσεις Ελέγχου Εξοπλισμών και Ανάλυσης Πληροφοριών, εντός και εκτός Ελλάδος και είναι υπεύθυνη ανταλλαγής εθνικών πληροφοριών για αντίστοιχα θέματα τόσο στον ΟΑΣΕ (Βιέννη/Hofburg), όσο και στο ΝΑΤΟ (Βρυξέλλες Arms Control Coordination Section-ACCS HQ). Έχει λάβει εκπαίδευση διαπραγματεύσεων σε πολιτικο-στρατιωτικά θέματα από τον ΟΑΣΕ (Οrganization for Security and Cooperation in Europe, Geneva Center for Security Policy) και είναι Πιστοποιημένος Εθνικός Επιθεωρητής Χημικών Όπλων (OPCW -Organization for the Prohibition of Chemical Weapons). Επίσης, είναι Εισηγήτρια σε Σχολές Επιμόρφωσης και Εξειδίκευσης στελεχών του Δημοσίου Τομέα, καθώς και Εκπαιδευτής σε στρατιωτικές παραγωγικές σχολές. Είναι η δημιουργός του Αναλυτικού Μοντέλου Ευκλείδης.

ΚΥΡΕΖΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΚΥΡΕΖΗΣ ΝΙΚΟΣ

Msc & PhD Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Διεύθυνση Μάρκετινγκ Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος

Προγράμματα 
Ο Νικόλαος Κυρέζης είναι απόφοιτος του τμήματος Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας του ΟΠΑ, όπου ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές, μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές του. Στον ακαδημαϊκό χώρο (25 έτη) έχει διδάξει Μάρκετινγκ Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς (4 έτη), Μάρκετινγκ Ι και ΙΙ στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (9 έτη), Ψηφιακό Μάρκετινγκ & Κοινωνικά Δίκτυα στο ΟΠΑ και διάφορα μαθήματα Μάρκετινγκ στο ΤΕΙ Κρήτης (11 έτη). Επίσης, έχει καταρτίσει στελέχη επιχειρήσεων σε πολλά ενδοεπιχειρησιακά σεμινάρια. Συνεργάζεται με το ΚΕΔΙΒΙΜ του ΟΠΑ από το 2014, ως εισηγητής και επιβλέπων εκπαιδευτικός/σύμβουλος στα προγράμματα Digital Marketing & Social Media (δια ζώσης & e-learning), Omni-Channel & Customer Experience, e-LinkedIn & Digital Transformation. Στον επιχειρηματικό χώρο (29 έτη) έχει διατελέσει για 10 χρόνια υπεύθυνος & σύμβουλος Μάρκετινγκ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ από το 2001 εργάζεται ως στέλεχος στη Διεύθυνση Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας. Τα κύρια ερευνητικά, αλλά και επαγγελματικά πεδία ενδιαφέροντός του αποτελούν: η οικοδόμηση της εμπιστοσύνης και της εμπειρίας του πελάτη, τα φυσικά και ψηφιακά κανάλια επικοινωνίας και πώλησης προϊόντων & υπηρεσιών, η ανάλυση δεδομένων για αποφάσεις μάρκετινγκ, η στρατηγική μάρκετινγκ και ο ψηφιακός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων.

ΚΩΣΤΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

ΚΩΣΤΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Υποψήφια Διδάκτορας, Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας, ΟΠΑ

Προγράμματα
Υποψήφια Διδάκτωρ στα Πληροφοριακά Συστήματα, του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και ερευνήτρια-συνεργάτης των εργαστηρίων IST Lab/OIS (Information Systems Technology laboratory/ Organizational Information Systems) και OPeR Center/MSL (Operations Management and ERP Systems Center/Management Science Laboratory) του ίδιου Πανεπιστημίου. Διαθέτει 30ετή εργασιακή εμπειρία στον Τραπεζικό Τομέα με εξειδίκευση στην μελέτη, ανάπτυξη και εφαρμογή Πληροφοριακών Συστημάτων. Είναι πιστοποιημένη σύμβουλος SAP, SAP technical administrator and instructor [στα πλαίσια του προγράμματος SAP UCC-UA (SAP University Competence Centres / University Alliance)], πιστοποιημένη δημιουργός elearning μαθημάτων σε moodle platform (MCCC), Microsoft program advisor & instructor [στα πλαίσια του προγράμματος MSLE university alliance program]και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια (ΛΑΕΚ) έχοντας στο ενεργητικό της πάνω από 20 χρόνια εκπαίδευσης ενηλίκων (στελεχών & φοιτητών). Κύρια ενδιαφέροντά της είναι οι τομείς της Εκπαίδευσης, της Διαχείρισης Αλλαγών, της Ανάλυσης Επιχειρησιακών Διαδικασιών, των ζητημάτων Διαχείρισης Λειτουργικού Κινδύνου, των ERP συστημάτων και των Εφαρμογών Πληροφορικής.
Προσωπική Ιστοσελίδα

ΛΑΖΑΝΑΚΗ ΒΕΡΑ

ΛΑΖΑΝΑΚΗ ΒΕΡΑ

Υποψήφια Διδάκτορας, Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας, ΟΠΑ

Προγράμματα
Η Βέρα Λαζανάκη είναι υποψήφια Διδάκτωρ Οργανωσιακής Ψυχολογίας και Συμπεριφοράς στο τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται ως ψυχολόγος, είναι company account manager στην εθελοντική ομάδα Job-Pairs και ενεργό μέλος του συλλόγου αποφοίτων του μεταπτυχιακού Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού HR Society AUEB.

ΛΑΜΠΑΚΗ ΑΝΤΩΝΙΑ

ΛΑΜΠΑΚΗ ΑΝΤΩΝΙΑ

Διδάκτορας, Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, ΟΠΑ

Προγράμματα
Η Δρ. Αντωνία Λαμπάκη κατέχει Διδακτορικό στη Στρατηγική από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ), MBA TQM International και Πτυχίο στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Διδάσκει στρατηγική και μαθήματα που σχετίζονται με τη διοίκηση επιχειρήσεων σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στο ΟΠΑ και στο ACG. Επιπρόσθετα, έχει εκπονήσει μεταδιδακτορική έρευνα στο Ο.Π.Α. μελετώντας τον ρόλο της οργανωσιακής πολιτικής στην επιτυχημένη υλοποίηση στρατηγικών αποφάσεων. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα της κ. Λαμπάκη συνδυάζουν την Επιχειρησιακή Στρατηγική με την Οργανωσιακή Συμπεριφορά. Συγκεκριμένα, η έρευνά της εστιάζει στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση στρατηγικών αλλαγών. Εργασίες της έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή περιοδικά όπως το European Management Journal και έχουν παρουσιαστεί σε πολλά διεθνή συνέδρια συμπεριλαμβανομένων των: Strategic Management Society Annual Conference και EuropeanAcademy of Management Annual Conference. Επιπρόσθετα, η Δρ. Λαμπάκη έχει εκτενή εργασιακή εμπειρία σαν σύμβουλος επιχειρήσεων και εκπαιδεύτρια στελεχών. Αυτή την περίοδο εργάζεται ως senior consultant για μια Αγγλική συμβουλευτική εταιρεία, την Critical Future. Επίσης, έχει εργαστεί για 7 χρόνια στην πολυεθνική συμβουλευτική εταιρεία PricewaterhouseCoopers (PwC).

ΛΑΠΠΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΛΑΠΠΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Επίκουρος Καθηγητής στο Stevens Institute of Technology

Προγράμματα
O Θεόδωρος Λάππας είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Stevens Institute of Technology. Η έρευνά του επικεντρώνεται σε large-scale reputation systems, καθώς και σε scalable αλγόριθμους εξόρυξης γνώσης και μηχανικής μάθησης για Business Analytics. Το ερευνητικό του έργο εστιάζει κυρίως σε δεδομένα κειμένου (text) και γράφους (graphs) και περιλαμβάνει δημοσιευμένες εργασίες σε κορυφαία συνέδρια και περιοδικά στους τομείς της Πληροφορικής και τον Πληροφοριακών Συστημάτων. Πριν από το Stevens ήταν μεταδιδακτορικός ερευνητής και μέλος του Εργαστηρίου Διαχείρισης Δεδομένων στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, στο οποίο κατείχε τη θέση του Visiting Fellow στο Rafik B. Hariri Institute for Computing and Computational Science & Engineering. Ελαβε το διδακτορικό του από το Department of Computer and Science Engineering του University of California στο Riverside, με εξειδίκευση στο Data Mining και τα Social Media. Στο UCR ήταν μέλος του Εργαστηρίου Βάσεων Δεδομένων. Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές του σπουδές στην Πληροφορική από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με εξειδίκευση στα Πληροφοριακά Συστήματα.

ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Ο Δημήτρης Λεβεντάκης είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Τμήμα ΟΔΕ, κατεύθυνση Λογιστική και Χρηματοδοτική Διοίκηση). Έχει πιστοποίηση στο Διεθνή Φορολογικό Σχεδιασμό από το Διεθνή Οργανισμό IBFD. Είναι διευθυντής και εταίρος της λογιστικής εταιρείας Ecovis Hellas Ltd και ασχολείται κυρίως με θέματα λογιστικής και φορολογικής συμμόρφωσης. Στο παρελθόν, έχει εργαστεί επί σειρά ετών στο συμβουλευτικό τμήμα της ERNST & YOUNG SERVISES SA, συμμετέχοντας σε συμβουλευτικά έργα λογιστικών και φορολογικών υπηρεσιών. Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την επίβλεψη και οργάνωση λογιστηρίων πολλών πολυεθνικών εταιρειών σε περιβάλλον ελληνικών λογιστικών προτύπων ή Διεθνών Λογιστικών Προτύπων. Έχει επίσης λάβει μέρος σε πλήθος συμβουλευτικών λογιστικών και φορολογικών έργων σε μεγάλες επιχειρήσεις (μετατροπές και συγχωνεύσεις επιχειρήσεων, συμμετοχή σε ανάπτυξη E.R.P. συστημάτων, πιστοποίηση customized εφαρμογών σύμφωνα με τα ελληνικά λογιστικά πρότυπα, κλπ).

ΛΙΟΝΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΛΙΟΝΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Διδάκτορας, Τμήμα Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας, ΟΠΑ

Προγράμματα
Ο Κωνσταντίνος Λιονάκης είναι Διδάκτωρ του ΟΠΑ στο αντικείμενο του Μάρκετινγκ (με βραβευμένη διατριβή από την Emerald). Είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος «Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας με Νέες Τεχνολογίες» από το ΟΠΑ και πτυχίου Μαθηματικών από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Ακαδημαϊκές του έρευνες έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια έχοντας λάβει βραβείο best paper για άρθρο του με αντικείμενο τις σχέσεις Μάρκετινγκ-Πωλήσεων από το διεθνές συνέδριο GSSI (2015). Διδάσκει στα μεταπτυχιακά προγράμματα ΜΒΑ και MSc Μ&Ε του ΟΠΑ, στο ΜΒΑ του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, και σε προπτυχιακό επίπεδο στο Τμήμα Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας και στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΟΠΑ (έχοντας λάβει τo 2019 βραβείο teaching excellence από το ΜΒΑ part time του ΟΠΑ). Διαχειρίζεται συμβουλευτική εταιρεία στον τομέα του Μάρκετινγκ, έχοντας συμμετάσχει σε πληθώρα συμβουλευτικών μελετών και σεμιναρίων. Είναι συνιδρυτής και διευθύνων του φροντιστηρίου μέσης εκπαίδευσης «Διατριβή» όπου και διδάσκει μαθηματικά. Είναι συνιδρυτής του καταστήματος εστίασης Bellagio. Έχει εργασθεί σε επιχειρήσεις στο χώρο των πωλήσεων στους κλάδους των τροφίμων και του τουρισμού. Στα ερευνητικά και διδακτικά του ενδιαφέροντα συμπεριλαμβάνονται οι Πωλήσεις, η Οργάνωση Μάρκετινγκ και Πωλήσεων, η Έρευνα Αγοράς και ο Προσανατολισμός στο Μάρκετινγκ.

ΜΑΚΡΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

ΜΑΚΡΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (Σ.Ε.Λ.Π.Ε.)

Προγράμματα
Ο Αντώνιος Μακρής είναι Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (Σ.Ε.Λ.Π.Ε.) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της INTERSPORT ATHLETICS A.E.E.. Κατέχει σημαντική εμπειρία στη διοίκηση δικτύων λιανικής πώλησης και παροχής υπηρεσιών, εξαιρετικές γνώσεις της αγοράς του λιανικού εμπορίου, ενώ κατέχει επίσης εμπειρία στην ίδρυση εταιριών πώλησης και παροχής υπηρεσιών όπως Elephants, SAXON, Ειδικοί επιχειρηματικοί σύμβουλοι (LPSA) κλπ. Κατά τη διάρκεια της πολυετούς επαγγελματικής καριέρας του έχει αναλάβει πολλές ηγετικές θέσεις σε εταιρείες όπως: Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών Ράδιο Κορασίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της αλυσίδας ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών Saxon, μέλος ΔΣ της εταιρίας παροχής μηχανογραφικών υπηρεσιών Outsource και μέλος ΔΣ της εταιρίας ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών Σαραφίδης, ενώ έχει διατελέσει μέλος αρκετών Διοικητικών Συμβουλίων σε διάφορες εταιρείες και φορείς. Έχει σπουδάσει Μαθηματικά στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

ΜΑΚΡΟΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

ΜΑΚΡΟΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

Μηχανολόγος Μηχανικός, ΕΜΠ

Προγράμματα
Ο κ. Μακροδημήτρης Μιχαήλ είναι Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ. Είναι Ερευνητής με διδακτορικές σπουδές στο τομέα της Ρομποτικής στο ΕΜΠ και τελειόφοιτος του μεταπτυχιακού προγράμματος <<Εφαρμοσμένα Οικονομικά και Χρηματοοικονομικά>> του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δίδαξε στο παρελθόν στο τμήμα Αυτοματισμού στο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας. Έχει μεγάλη εμπειρία στη συγγραφή και υλοποίηση Ερευνητικών Έργων (R&D) στο τομέα της Πληροφορικής, Ρομποτικής, Ηλεκτρονικών & Αυτομάτου Ελέγχου. Κριτής και Δημοσιεύων, πρωτότυπων εργασιών στα καλύτερα διεθνή συνέδρια (AIM, ΙROS) στον κόσμο, στους τομείς της Μηχανοτρονικής και Ρομποτικής. Εργαστηκε τόσο σε μεγάλες εταιρείες (π.χ EBO,Πυρκάλ) όσο και ήταν cofounder ή advisor σε μικρές startups, στις οποίες ανέπτυξε υπηρεσίες και προϊόντα υψηλής τεχνολογίας (Cdd ltd. http://www.cdd.gr/, Skyrobotics ltd, Bota http://www.botasys.com/). Mέλος ΤΕΕ, Πανελληνίου Συλλόγου Διπλωματούχων Ηλεκτρολόγων-Μηχανολόγων Ελλάδος (ΠΣΔΜΗ), Ιnstitute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE). Επίσημος Προσκεκλημένος της ESA (European Space Agency,Noordwijk, Nederlands).

ΜΑΝΤΖΟΥΝΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΜΑΝΤΖΟΥΝΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Υποψήφια Διδάκτορας, Τμήμα Στατιστικής, ΟΠΑ

Προγράμματα
H Kατερίνα Μαντζούνη ειναι υποψήφιος διδακτορας του τμηματος Στατιστικής απο το 2013 και αναμένεται να ολοκληρώσει το διδακτορικό της μεσα στον επόμενο χρονο. Εχει πτυχίο Μαθηματικών από το Πανεπιστήμιο Πατρών και μεταπτυχιακό στα "Μαθηματικά των Υπολογιστών και των Αποφάσεων" από το ίδιο πανεπιστημιο. Εχει αρκετή εμπειρία στη χρηση της R και στη στατιστική ανάλυση δεδομένων με την R. Προσφέρει εργαστηριακό έργο στο τμήμα σε μαθηματα που απαιτουν τη χρήση της R.

ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Δικηγόρος Αθηνών (παρ’ Αρείω Πάγω), με εξειδίκευση σε ζητήματα χρηματοοικονομικού δικαίου

Προγράμματα
H Eύη Ματθαίου είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης . Κάτοχος Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στο Εμπορικό Δίκαιο από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και LL.M στο Διεθνές και Συγκριτικό Δίκαιο από το Chicago- Kent College of Law, Illinois Institute of Technology. Δικηγόρος Αθηνών (παρ’ Αρείω Πάγω), με εξειδίκευση σε ζητήματα χρηματοοικονομικού δικαίου. Από τον Ιούλιο 1997, δικηγόρος στη Διεύθυνση Νομικής Υπηρεσίας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Πρόεδρος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για τη μεταφορά στο ελληνικό δίκαιο της Οδηγίας 2014/65/ΕΚ (MiFID II). Μέλος νομοπαρασκευαστικών επιτροπών για τη μεταφορά στο ελληνικό δίκαιο των Οδηγιών 2014/91/ΕΚ, 2001/107/ΕΚ και 2001/108/ΕΚ για τους Οργανισμούς Συλλογικών Επενδύσεων σε Κινητές Αξίες (UCITS), της Οδηγίας 2011/61/ΕΕ σχετικά με τους διαχειριστές οργανισμών εναλλακτικών επενδύσεων και της Οδηγίας 2004/39/ΕΚ για τις Αγορές Χρηματοπιστωτικών Μέσων (MiFID) καθώς και της Επιτροπής για την προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στις διατάξεις του Κανονισμού (ΕΕ) 909/2014 (Central Securities Depositories Regulation - CSDR). Εκπρόσωπος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στη Διαρκή Επιτροπή PTSC της ESMA (2012-2016). Μέλος του Φορέα του άρθρου 7 του ν. 2331/1995 για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (2000-2005). Δημοσιεύσεις: Εγγραφή με Δημόσια Προσφορά Κινητών Αξιών (άρθρο 8 α του κ.ν. 2190/1920), Κατ΄ άρθρο ερμηνεία του κ.ν. 2190/1920. Επιμέλεια Β. Αντωνόπουλου, Σπ. Μούζουλα. Σάκκουλας, 2013. Η Κεφαλαιαγορά. Θεσμικό Πλαίσιο - Κριτικές παρατηρήσεις. I.Ρόκας, Χ. Ταρνανίδου, E. Ματθαίου, Νομική Βιβλιοθήκη, 2010. Οι εισηγμένες εταιρίες και η υποχρέωση διαρκούς πληροφόρησης. Χρηματιστήριο και προστασία επενδυτών. Έκδοση ΚΔΕΟΔ, 2001.

ΜΕΛΕΟΥΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΜΕΛΕΟΥΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Αναλυτής και Υπ. Διδάκτωρ του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών με γνωστικό αντικείμενο την Κυβερνοασφάλεια

Προγράμματα
Ο Αθανάσιος Μελεούνης είναι Υπ. Διδάκτωρ του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών με γνωστικό αντικείμενο την Κυβερνοασφάλεια. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ). Κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στα Πληροφοριακά Συστήματα από Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Είναι εισηγητής σε Σχολές Επιμόρφωσης και Εξειδίκευσης Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και του Δημόσιου Τομέα σε αντικείμενα Συλλογής, Αξιολόγησης και Επεξεργασίας Δημόσια Προσβάσιμων Πληροφοριών (Publicly Available Information – PAI). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην Ανάλυση Συναισθήματος Κοινωνικών Δικτύων και στην Κυβερνοασφάλεια Επικοινωνιακών και Πληροφοριακών Συστημάτων.

ΜΕΤΖΙΔΑΚΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

ΜΕΤΖΙΔΑΚΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

Υποψήφιος Διδάκτορας, Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας, ΟΠΑ

Προγράμματα
Υποψήφιος Διδάκτωρ του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και ερευνητής-συνεργάτης του Management Science Laboratory (MSL). Απόφοιτος του μεταπτυχιακού προγράμματος Διοίκηση των Επιχειρήσεων πλήρους φοίτησης (MΒΑ full time) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στην κατεύθυνση της Χρηματοοικονομικής Διοίκησης, καθώς και του Μαθηματικού τμήματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στην κατεύθυνση των εφαρμοσμένων μαθηματικών. Έχει συμμετάσχει σε συνέδριά τόσο Ελληνικά όσο και Ευρωπαϊκά ενώ έχει εκατοντάδες ενεργές διδακτικές ώρες σε Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά μαθήματα σχετικά με το Navision. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα βρίσκονται στους τομείς της Τεχνολογίας της Πληροφορίας, της Εκπαίδευσης και της Επιχειρησιακής Έρευνας.

ΜΠΑΛΤΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΜΠΑΛΤΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής

Προγράμματα
Ο Αλέξανδρος Μπαλτάς είναι διπλωματούχος του τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στη Επιστήμη και Τεχνολογία Υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο Πατρών καθώς και MSc Business Analytics (with specialization in Computer Science) από το University College London (UCL) του Λονδίνου. Έχει πολυετή εμπειρία σε έργα σχεδιασμού και ανάπτυξης λογισμικού, ενώ έχει υπάρξει συνιδρυτής startup εταιρείας. Είναι μέλος του ΤΕΕ και από το 2018 είναι επιστημονικός συνεργάτης του τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του ΟΠΑ.

ΜΠΟΥΡΑΖΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΜΠΟΥΡΑΖΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Υποψήφιος Διδάκτορας, Τμήμα Στατιστικής, ΟΠΑ

Προγράμματα
Ο Κωνσταντίνος Μπουραζάς είναι υποψήφιος διδάκτορας του τμήματος Στατιστικής του ΟΠΑ. Έχει πτυχίο Μαθηματικών από το πανεπιστήμιο Πατρών και μεταπτυχιακό στην στατιστική από το full time πρόγραμμα του ομώνυμου τμήματος του ΟΠΑ. Η διδακτική του εμπειρία περιλαμβάνει Γραμμικά Μοντέλα, Πιθανότητες και Στατιστική, χρήση του πακέτου R, Bayesian Analysis με τη χρήση του πακέτου WinBUGS, Data visualization με τη χρήση του πακέτου Tableau. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν: Statistical Process Control, Bayesian Statistics, Sequential Change Point Detection, Directional Statistics.

ΞΕΠΑΠΑΔΕΑΣ ΠΕΤΡΟΣ

ΞΕΠΑΠΑΔΕΑΣ ΠΕΤΡΟΣ

Υποψήφιος Διδάκτορας, Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας, ΟΠΑ

 

Προγράμματα
Είναι πτυχιούχος Πληροφορικής από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με μεταπτυχιακό στα Μαθηματικά της Αγοράς και της Παραγωγής. Είναι υποψήφιος διδάκτορας του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ο.Π.Α. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα σχετίζονται με τη συνδυαστική βελτιστοποίηση, τη μοντελοποίηση και την ανάλυση κόστους/οφέλους.
Προσωπική Ιστοσελίδα

ΠΑΙΝΕΣΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

ΠΑΙΝΕΣΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

Διδάκτορας, Τμήμα Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας, ΟΠΑ

 

Προγράμματα
Ο Γρηγόριος Παινέσης είναι Διδάκτορας Μάρκετινγκ του ΟΠΑ με ειδίκευση στον τομέα της συμπεριφοράς του καταναλωτή και του λιανικού εμπορίου (2016). Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοικητική Επιστήμη και την Επιχειρησιακή Έρευνα (MSc in Management Science and Operational research, with Distinction, 72%) από το Πανεπιστήμιο του Warwick (2007) και απόφοιτος του Τμήματος Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας του ΟΠΑ (άριστα 9,21/10) (2005). Πρωτότυπες ερευνητικές του εργασίες έχουν δημοσιευτεί σε σημαντικά περιοδικά του χώρου όπως το Journal of Advertising και έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια εγνωσμένου κύρους όπως Academy of Marketing Conference, British Academy of Management Conference, American Marketing Association Marketing Educators’ Conference, American Academy of Advertising Annual Conference, European Marketing Academy Annual Conference, European Marketing Academy Regional Annual Conference και Academy of Marketing Science Annual Conference. Έχει λάβει επί συναπτά έτη υποτροφίες και βραβεία για τις ακαδημαϊκές του επιδόσεις. Διδάσκει μαθήματα Μάρκετινγκ και Ανάλυσης Δεδομένων από το 2009 στο ΤΕΙ Αθήνας, στο ΟΠΑ, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και σε κολέγια. Έχει εκπονήσει έρευνες αγοράς και μελέτες για το Ινστιτούτο Νεολαίας, το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων & Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ), την AbbVie Φαρμακευτική Α.Ε., το Efficient Consumer Response Hellas και τις μεγαλύτερες λιανεμπορικές αλυσίδες της χώρας.

ΠΑΝΑΓΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ

ΠΑΝΑΓΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ

Υποψήφια Διδάκτορας, Τμήμα Στατιστικής, ΟΠΑ

Προγράμματα
Η Φωτεινή Πανάγου ειναι υποψήφιος διδακτορας του τμηματος Στατιστικής απο το 2014. Εχει πτυχίο Μαθηματικών από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και μεταπτυχιακό στη "Στατιστική και Επιχειρησιακή Ερευνα" από το ίδιο πανεπιστημιο. Προσφέρει εργαστηριακό έργο στο τμήμα σε μαθηματα που απαιτουν τη χρήση της R. Εχει αρκετή εμπειρία στη χρηση της R και στη στατιστική ανάλυση δεδομένων με την R.

ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Διδάσκων Ανάλυση Πληροφοριών στο ΠΜΣ Διεθνείς Διαπραγματεύσεις του ΟΠΑ και Υπ. Διδάκτωρ του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Προγράμματα

Ο Γεώργιος Παπαγιάννης είναι Υπ. Διδάκτωρ του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο χώρο των Οικονομικών της Άμυνας και Ασφάλειας (Defence Economics). Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ). Κατέχει Μεταπτυχιακά Διπλώματα (MSc) στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Οικονομικές Σπουδές από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στις Στρατηγικές Διαχείρισης Καταστροφών και Κρίσεων από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διδάσκει Ανάλυση Πληροφοριών και Οικονομική Διπλωματία στο  Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Διεθνείς Διαπραγματεύσεις του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης, διδάσκει σε Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Είναι Εισηγητής σε Σχολές Επιμόρφωσης και Εξειδίκευσης στελεχών του Δημοσίου Τομέα. Διαθέτει πολυετή επαγγελματική εμπειρία σε επιτελικές θέσεις στη δημόσια διοίκηση. Έχει δημοσιεύσει έρευνες σε συνέδρια, συλλογικούς τόμους και επιστημονικά περιοδικά. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται σε μοντέλα ανάλυσης πληροφοριών, στην οικονομική διπλωματία της ΕΕ και στις διεθνείς επιχειρηματικές διαπραγματεύσεις.


ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ-ΠΑΣΤΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ - ΠΑΣΤΟΥ ΜΑΡΙΑ

Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια

Προγράμματα
Η Μαρία Παπαδάτου – Παστού είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. Είναι κάτοχος Πτυχίου Ψυχολογίας από το University of East London και Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Αναπτυξιακή Ψυχολογία από το Institute of Education, University of London. Έχει επιμόρφωση στην Ειδική Αγωγή με έμφαση στη διάγνωση, αξιολόγηση, παρέμβαση Μαθησιακών Δυσκολιών. Συμμετείχε σε ερευνητικά προγράμματα ειδικής αγωγής σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διδάσκει σε προγράμματα εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή – Μαθησιακές Δυσκολίες του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι εκπαιδευόμενη ψυχοθεραπεύτρια στη Συστημική- Διαλεκτική Προσέγγιση (Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου). Έχει εκπαιδευτεί σε ψυχομετρικές δοκιμασίες (WISC, ΤΕΣΤ-A κ.α.) Έχει εργαστεί ως ψυχολόγος σε δημόσιους φορείς (Συμβουλευτικά Κέντρα Γυναικών της Γ.Γ.Ι.Φ, Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών & Παιδιών τους της Γ..ΓΙ.Φ, Κέντρο Κοινότητας Ο.Τ.Α, ΚΑΠΗ Ο.Τ.Α.) και έχει συνεργαστεί με ιδιωτικά θεραπευτικά πλαίσια ως ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΝΟΣ

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΝΟΣ

Σύμβουλος Επιχειρήσεων

Προγράμματα
Manos Papandreopoulos has been working in the field of IT for the past 21 years, in Athens. Since 2001, he has focused on BI technologies. He worked as BI Services Manager of Hyperion, Cognos & Microsoft BI technologies, for LogicDIS (SingularLogic) and DIS until 2009. In 2009, he founded his own company, called “PLANO”, which offers exclusively specialised advisory services for Microsoft BI technologies. In 2017, he founded the Company KOINEO. Since 2011, PLANO & KOINEO have been having an excellent cooperation with Microsoft, participating in and successfully implementing more than 20 - Enterprise Level - engagements on Business Intelligence. He is a Certified Microsoft – Business Intelligence Technology Specialist, and some of his work/ projects have been awarded with IT Business Excellence Awards.

ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΟΛΓΑ

ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΟΛΓΑ

Διδάκτορας, ΟΠΑ

Προγράμματα
Διδάκτωρ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στη Χρηματοοικονομική Λογιστική και με Μεταπτυχιακό Τίτλο από το Πανεπιστήμιο του Cambridge. Διαθέτει διδακτική εμπειρία στον τομέα της Χρηματοοικονομικής Λογιστικής καθώς και επαγγελματική εμπειρία στη διεθνή τραπεζική (Όμιλος HSBC).

ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΑ

ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΑ

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Γεωγραφίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Προγράμματα
Η Ηλέκτρα Πετράκου είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Η διδακτική και η ερευνητικής της εμπειρία καθώς και τα ενδιαφέροντά της αφορούν ζητήματα γεωγραφικών μετακινήσεων, ασύλου και μετανάστευσης, ευρωπαϊκών και εθνικών πολιτικών διαχείρισης συνόρων καθώς και τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων σε κοινωνικά, πολιτικά και διεθνή ζητήματα. Συνδιευθύνει το Εργαστήριο Γεωγραφικών Μετακινήσεων και Συνόρων του Τμήματος Γεωγραφίας ενώ έχει συμμετάσχει και συντονίσει ελληνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα.

ΣΑΦΡΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

ΣΑΦΡΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

Σύμβουλος Επιχειρήσεων

Προγράμματα
Large Scale Data Virtualization / Warehouse Architecture from the ETL stage through to Reporting. Strong knowledge of MS SS*S & Pentaho C.E. + Pivot4J as well as various Data Storage Engines and Visualization Tools. LAMP/MEAN stack (backend) and JavaScript / Actionscript / HTML / CSS (frontend). Experienced in various front/back-end libraries / frameworks and Graphic Design tools. Mobile app development using Adobe AIR and Apache Cordova.
Προσωπική Ιστοσελίδα

ΣΤΟΥΜΠΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ

ΣΤΟΥΜΠΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ

Υποψήφια Διδάκτωρ στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, ΟΠΑ

Προγράμματα
Η Δήμητρα Στούμπου είναι Υποψήφια Διδάκτωρ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διαθέτει ΜΒΑ από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πτυχίο Οικονομικών Επιστημών από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στα οποία αρίστευσε και για τα οποία έχει βραβευτεί με υποτροφίες από το Ίδρυμα Μποδοσάκη, την Εταιρεία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων και το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στη μελέτη θεμάτων Οργανωσιακής Συμπεριφοράς και πιο συγκεκριμένα στις σχέσεις μεταξύ ηγετών και ακολούθων, την ηθική ηγεσία αλλά και τις πολιτικές συμπεριφορές μέσα στους οργανισμούς. Το, έως τώρα, ερευνητικό της έργο έχει παρουσιάσει στο διεθνές συνέδριο 5th Israel Organizational Behavior Conference που διεξήχθηκε υπό την αιγίδα του Organizational Behavior Division of the Academy of Management (AOM) και του Academy of Management Discoveries και το 17ο Φοιτητικό Συνέδριο του ΔΕΤ, ενώ έχει γίνει δεκτή και στο 5th Interdisciplinary Perspectives on Leadership Symposium. Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως σύμβουλος επιχειρήσεων στην πολυεθνική συμβουλευτική εταιρεία PricewaterhouseCoopers (PwC) και σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα. Είναι μέλος του Academy of Management και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Επίκουρος Καθηγητής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων

Προγράμματα
Ο Δημήτριος Τριανταφύλλου είναι Επίκουρος Καθηγητής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Είναι απόφοιτος του Μαθηματικού Τμήματος αποφοίτησε του ΕΚΠΑ το 2000. Αποφοίτησε από το Μαθηματικό Τμήμα του ΕΚΠΑ το 2000. Είναι κάτοχος MSc (2003) και PhD (2009) από το ίδιο Ίδρυμα. Το 2011 διεξήγαγε Μεταδιδακτορική Έρευνα ως υπότροφος του ΙΚΥ. Έχει 15 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά, 3 εργασίες εφαρμογών σε διεθνή περιοδικά, 4 εργασίες σε διεθνή βιβλία και έχει συμμετάσχει σε 14 15 διεθνή συνέδρια με σύστημα κρίσης και 5 σε πανελλήνια, ενώ στις εργασίες του έχουν γίνει 20 ετεροαναφορές. Έχει εργαστεί ως Λέκτορας ΠΔ/407 στο τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και ως Επιστημονικός και Εργαστηριακός Συνεργάτης στα ΑΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά. Έχει διδάξει την Python σε μεταπτυχιακά μαθήματα.

ΤΣΑΓΚΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΤΣΑΓΚΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Υποψήφιος Διδάκτορας, Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, ΟΠΑ

Προγράμματα
Ο Χρήστος Τσαγκλής είναι υποψήφιος Διδάκτωρ στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Υπηρεσιών για στελέχη επιχειρήσεων (MSM- Part-time). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην Επίλυση Συγκρούσεων και τις Διαπραγματεύσεις και συγκεκριμένα στη κατανόηση των παραγόντων που επιδρούν στην εκκίνηση των διαπραγματεύσεων. Έχει διατελέσει μέλος του Εργαστηρίου Βιομηχανικών Σχέσεων και Διαπραγματεύσεων και είναι μέλος του Εργαστηρίου Επιχειρησιακής Στρατηγικής. Από το 2007 εργάζεται ως στέλεχος, Μέλος Δ.Σ και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος σε Α.Ε στον κλάδο της Ενέργειας και των Ακινήτων. Επιπλέον, είναι Σύμβουλος Επιχειρήσεων και Εισηγητής Σεμιναρίων σε θέματα Διοίκησης Ανθρωπίνου Δυναμικού, Οργανωσιακής αλλαγής, Εταιρικής Επικοινωνίας και Διαπραγματεύσεων. Ως εισηγητής έχει πραγματοποιήσει πληθώρα σεμιναρίων σε ΙΙΕΚ και ενδοεπιχειρησιακά προγράμματα στα ανωτέρω αντικείμενα. Από το 2012 είναι Εισηγητής στο Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε προγράμματα Δια-ζώσης και Εξ’αποστάσεως παρακολούθησης. Είναι μέλος του International Association for Conflict Management και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

ΤΣΑΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΤΣΑΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Επιστημονικός Συνεργάτης / Διδάσκων, Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας, ΟΠΑ

Προγράμματα
Ο Xρήστος Σ. Τσανός είναι Διδάκτορας του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στη Διοίκηση Εφοδιαστικής Αλυσίδας και την Εταιρική Υπευθυνότητα. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη Βιωσιμότητα και Κοινωνική Υπευθυνότητα στην Εφοδιαστική Αλυσίδα, την Υπεύθυνη Έρευνα και Καινοτομία, τις Διεπιχειρησιακές Σχέσεις στην Εφοδιαστική Αλυσίδα και την Αξιολόγηση της Απόδοσης της Εφοδιαστικής Αλυσίδας. Έχει δημοσιεύσει σε επιστημονικά περιοδικά, πρακτικά συνεδρίων και συλλογικούς τόμους στα επιστημονικά πεδία της Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας, της Εταιρικής Υπευθυνότητας και της Διοίκησης Συστημάτων Μεταφορών καθώς και σε σχετικά επαγγελματικά περιοδικά. Διδάσκει μαθήματα σχετικά με τη Διοίκηση Εφοδιαστικής Αλυσίδας και την Εταιρική Ηθική και Υπευθυνότητα σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και σε ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα. Έχει συμμετάσχει ως Επιστημονικός Συνεργάτης σε περισσότερα από 20 ερευνητικά έργα που έχουν χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εθνικούς οργανισμούς. Υπήρξε μέλος της Επιτροπής για την Εθνική Στρατηγική για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (2013-14).

ΤΣΑΧΟΥΡΙΔΗ ΕΙΡΗΝΗ

ΤΣΑΧΟΥΡΙΔΗ ΕΙΡΗΝΗ

Διδάκτορας Οργανωσιακής Συμπεριφοράς, Tμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας, ΟΠΑ

Προγράμματα
Η Δρ. Ειρήνη Τσαχουρίδη είναι Διδάκτωρ Οργανωσιακής Συμπεριφοράς του τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει αποφοιτήσει με άριστα από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει λάβει με άριστα Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (Master in Business Administration-MBA, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Η Δρ. Ειρήνη Τσαχουρίδη διδάσκει μαθήματα σχετικά με την Οργανωσιακή Συμπεριφορά, τη Θετική Οργανωσιακή Παιδεία, την Επικοινωνία και τη Μεθοδολογία Έρευνας. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν στην Οργανωσιακή Συμπεριφορά και κυρίως επικεντρώνονται στη θετική οργανωσιακή παιδεία, στη θεωρία κοινωνικής ανταλλαγής, στη θεωρία κοινωνικής ταυτότητας, στο ψυχολογικό συμβόλαιο και τις κοινωνικές συγκρίσεις στον εργασιακό χώρο. Έρευνές της έχουν δημοσιευτεί σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους. Επίσης, έχει παρουσιάσει τις εργασίες της σε διεθνή ακαδημαϊκά συνέδρια (Academy of Management Conference, British Academy of Management Conference, European Academy of Management Conference, European Congress of Work and Organizational Psychology (EAWOP), European Group for Organizational Studies (EGOS) Colloquium).

ΤΣΩΝΗ ΕΥΔΟΚΙΑ

ΤΣΩΝΗ ΕΥΔΟΚΙΑ

Υποψήφια Διδάκτορας, Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, ΟΠΑ

Προγράμματα
Η Ευδοκία Τσώνη (BA Hons, MBA, MSc) είναι υποψήφια διδάκτωρ στο τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Έλαβε πτυχίο στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Caledonian της Γλασκόβης (Η. Βασίλειο). Είναι κάτοχος MBA στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, MBA στο Διεθνές Management από το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας (Η. Βασίλειο) και MSc στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές από το Πανεπιστήμιο Πειραιά. Επίσης της έχουν απονεμηθεί πολλά πιστοποιητικά επαγγελματικής εκπαίδευσης. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στον τομέα της Διαχείρισης των Ανθρωπίνων Πόρων, στην προσέλκυση και επιλογή προσωπικού, της τεχνολογίας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Έχει διδάξει πληθώρα μαθήματων (Μεθοδολογία Έρευνας, Οργανωσιακή Ψυχολογία, Διαχείριση Ανθρωπίνων Πόρων, Οργανωσιακή Ανάλυση, Διεθνές Management, κ.α.) σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο καθώς και σε στελέχη επιχειρήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και εξ αποστάσεως. Η Ευδοκία έχει επίσης επιβλέψει διπλωματικές εργασίες προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών. Η Ευδοκία έχει εκτενή εργασιακή εμπειρία σε εταιρείες λογισμικού και πληροφορικής, πετρελαιοχημικών και φαρμακευτικών εταιρειών στην Ελλάδα αλλά και ως ερευνητής και σύμβουλος στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει επίσης παρακολουθήσει πολλά επαγγελματικά σεμινάρια. Η Ευδοκία έχει συγγράψει κεφάλαια βιβλίων και έχει παρουσιάσει την έρευνά της σε πολυάριθμα διεθνή συνέδρια. Επιπλέον, η έρευνα της έχει δημοσιευθεί σε πολλές επαγγελματικές και ακαδημαϊκές εκδόσεις.

ΦΡΑΪΔΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΦΡΑΪΔΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Διδάκτορας, Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, ΟΠΑ

Προγράμματα
Η κυρία Κατερίνα Φραϊδάκη είναι διδάκτορας του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κύρια ερευνήτρια (senior researcher) και συντονίστρια των δράσεων Ηλεκτρονικού Εμπορίου (eCommerce Coordinator) στο Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν- ELTRUN. Έχει πτυχίο από το τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και MSc στην Ανάλυση, Σχεδιασμό και Διοίκηση Πληροφοριακών Συστημάτων από το London School of Economics (LSE). Από το 2010 είναι επιστημονική υπεύθυνη των ετήσιων ερευνών του ELTRUN για τη συμπεριφορά των online Ελλήνων καταναλωτών και των χρηστών social media, καθώς και για την αξιολόγηση των Ελληνικών ηλεκτρονικών καταστημάτων. Έχει εκπονήσει πλήθος μελετών για την Κοινωνική Δικτύωση και το Ηλετρονικό Εμπόριο. Επιστημονικές εργασίες της έχουν παρουσιασθεί σε εθνικά και διεθνή συνέδρια. Το 2011 και το 2013 έλαβε το Best paper award, για την μελέτη της στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο και το e-health αντίστοιχα. Τέλος, είναι μέλος του Δ.Σ. και έχει την θέση του ταμία, στον Ελληνικό Σύνδεσμο Ηλεκτρονικού Εμπορίου – GRECA (Greek e-Commerce Association).

ΧΑΠΙΔΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ

ΧΑΠΙΔΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ

Διεύθυνση Φορολογίας Εισοδήματος – Τμήμα Νομικών Προσώπων, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων

Προγράμματα
Ο Ματθαίος Χαπίδης είναι πτυχιούχος του Τμήματος Οικονομικών Σπουδών του ΕΚΠΑ και έχει μεταπτυχιακό τίτλο από το πανεπιστήμιο του Lancaster. Σήμερα εργάζεται στη «Διεύθυνση Φορολογίας Εισοδήματος – Τμήμα Νομικών Προσώπων», της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Εργάζεται στο Υπουργείο Οικονομικών από το έτος 2000, ενώ το διάστημα 1994-2000 απασχολήθηκε στο ελεγκτικό τμήμα μεγάλης διεθνούς ελεγκτικής εταιρείας. Ως υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών, έχει διατελέσει μέλος σε πλήθος ομάδων εργασίας και νομοπαρασκευαστικών επιτροπών σχετικά με φορολογικά θέματα. Ταυτόχρονα, διαθέτει σημαντική εμπειρία ως εκπαιδευτής σε θέματα φορολογίας εισοδήματος.

ΡΑΦΑΗΛΙΑ-ΦΩΤΕΙΝΗ ΧΟΥΣΜΕΚΕΡΙΔΟΥ

ΧΟΥΣΜΕΚΕΡΙΔΟΥ ΡΑΦΑΗΛΙΑ-ΦΩΤΕΙΝΗ

Υποψήφια Διδάκτορας, Τμήμα Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας, ΟΠΑ

Προγράμματα
Η Ραφαηλία-Φωτεινή Χουσμεκερίδου είναι υποψήφια διδάκτωρ Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο τμήμα Economics and Business με ειδίκευση σε Financial Economics, στο πανεπιστήμιο Erasmus στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, με υποτροφία από το Ίδρυμα NN “Future Matters” και διαθέτει πτυχίο Οικονομικών Επιστημών από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη μελέτη των δεικτών μέτρησης και ανάλυσης ανθρώπινου δυναμικού και γενικότερα στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού. Παράλληλα, έχει εργασθεί στο τομέα της εκπαίδευσης ως βοηθός καθηγητή αλλά και στο τομέα της τηλεπικοινωνίας στο τμήμα προσωπικού με διακρίσεις και στον επαγγελματικό και τον εκπαιδευτικό τομέα.

next
prev

Στοιχεία Επικοινωνίας

 • elearning.aueb.gr
 • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 • 210 8203753 (επικοινωνία μόνο μέσω email)
 • Κεφαλληνίας 46, Αθήνα 11251

Newsletter

 • Τα προγράμματά μας ανανεώνονται συνεχώς. Αφήστε μας το email σας να σας ενημερώνουμε.

Log in

create an account