eLearning Ο.Π.Α. - Οργανωσιακή ψυχολογία - πρόγραμμα elearning ΟΠΑ

eLearning Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Πατήστε για να ενημερώνεστε για το πρόγραμμα

Συνεχίστε να μαθαίνετε νέα για το πρόγραμμα, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Έναρξη Μαθημάτων: 20 Οκτωβρίου 2021 Λήξη Εγγραφών: 14 Οκτωβρίου 2021

Οργανωσιακή Ψυχολογία

Στόχος του προγράμματος είναι να εισάγει τους σπουδαστές στις κοινωνικές και ψυχολογικές έννοιες της Οργανωσιακής Ψυχολογίας και στις εφαρμογές της στους οργανισμούς.

Στο πρόγραμμα αναλύονται έννοιες, όπως η αντίληψη και τα στερεότυπα, οι εργασιακές στάσεις, το άγχος, η δυναμική των ομάδων, η ηγεσία, οι θεωρίες μάθησης και η αποτελεσματική επικοινωνία. Η αντίληψη των εννοιών αυτών δίνει στους σπουδαστές τη δυνατότητα να κατανοήσουν τις επιχειρήσεις και τις συμπεριφορές μέσα σε αυτές και να αναπτύξουν τρόπους για τη βελτίωση των συμπεριφορών στο χώρο εργασίας.

Το εκπαιδευτικό υλικό καλύπτει με πληρότητα και με διαφορετικούς τρόπους το αντικείμενο του προγράμματος, περιλαμβάνοντας εικονοσκοπημένες διαλέξεις, υλικό μελέτης, πρακτικά παραδείγματα και αποστολή του δημοσιευμένου βιβλίου "Βακόλα, Μ. & Νικολάου, Ι., 2012. Οργανωσιακή Ψυχολογία & Συμπεριφορά. Εκδόσεις Rosili". Στα πλαίσια του προγράμματος, θα υπάρχει τακτική επικοινωνία και ενημέρωση εκ μέρους της επιστημονικής/διδακτικής ομάδας με τους εκπαιδευόμενους, καθώς και δυνατότητα υποστήριξής τους σε πραγματικό χρόνο μέσω τηλεδιάσκεψης.

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

 • Αποφοίτους και Φοιτητές ΑΕΙ (Πανεπιστημίων και ΤΕΙ) και ΑΤΕΙ, χωρίς εργασιακή εμπειρία
 • Επαγγελματίες/στελέχη που απασχολούνται σε θέση σχετική με το αντικείμενο του προγράμματος
 • Απόφοιτους Λυκείου με σχετική εργασιακή εμπειρία

Για εταιρείες που επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ να επικοινωνήσετε με την κ. Μαρία Βακόλα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ενότητες

 • Εισαγωγή στην Οργανωσιακή Ψυχολογία
 • Ψυχολογία Ατομικών Διαφορών – Προσωπικότητα, Γνωστικές – Συναισθηματικές Ικανότητες
 • Psychological assessment in Organizations – Επιλογή Ανθρώπινου Δυναμικού
 • Αντίληψη και Αποτελεσματική επικοινωνία – Αξιολόγηση Ανθρώπινου Δυναμικού
 • Εργασιακές στάσεις και Συμπεριφορές
 • Εργασιακό Άγχος και επαγγελματική εξουθένωση (burnout)
 • Θεωρίες μάθησης – Εκπαίδευση Ανθρώπινου Δυναμικού
 • Κοινωνική ψυχολογία των οργανισμών – Δυναμική των ομάδων
 • Ηγεσία και παρακίνηση Ανθρώπινου Δυναμικού
 • Εκπόνηση Εργασίας – Μελέτη περίπτωσης

Η «αξία» του προγράμματος

Η κατανόηση και η ερμηνεία της συμπεριφοράς των ατόμων και των ομάδων στον εργασιακό χώρο αποτελεί μια από τις σημαντικότερες προκλήσεις στο σύγχρονο οργανωσιακό περιβάλλον. Με βάση τις τρέχουσες και κλασικές θεωρίες, το πρόγραμμα δίνει στους σπουδαστές τη δυνατότητα να κατανοήσουν τις επιχειρήσεις και τις συμπεριφορές μέσα σε αυτές, ώστε να βρίσκουν αποτελεσματικές λύσεις σε θέματα που αφορούν στο ανθρώπινο δυναμικό.

Γιατί να το παρακολουθήσει κάποιος

Το Πρόγραμμα Οργανωσιακής Ψυχολογίας συνιστά μια εκπαίδευση μέσω ηλεκτρονικής μάθησης (e-learning) με στόχο την κατανόηση των συμπεριφορών μέσα στις επιχειρήσεις και την ανάπτυξη τρόπων για τη διατήρηση και βελτίωσή τους.

Ολοκληρώνοντας το Πρόγραμμα Οργανωσιακής Ψυχολογίας θα έχετε αποκτήσει γνώση σχετικά με συγκεκριμένες έννοιες όπως για παράδειγμα, οι ατομικές διαφορές, η εργασιακή ικανοποίηση, η δυναμική των ομάδων, η παρακίνηση αλλά και ικανότητα εφαρμογής αυτών στις επιχειρήσεις, και συγκεκριμένα, στην αξιολόγηση και επιλογή προσωπικού, στη συνεργασία σε ομάδες, στην επικοινωνία με τον/ην προιστάμενο/η και με τους συναδέλφους, στην ηγεσία ομάδων ή τμημάτων κ.α.

Διδάσκοντες

ΜΑΡΙΑ ΒΑΚΟΛΑ
Επιστημονικός υπεύθυνος προγράμματος
Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας, ΟΠΑ
 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, ΟΠΑ
 
ΝΑΝΤΙΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Διδάκτορας, ΟΠΑ
 
ΒΕΡΑ ΛΑΖΑΝΑΚΗ
Yποψήφια Διδάκτωρ στο Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας, ΟΠΑ
 

Πιστοποιητικό Παρακολούθησης

Στους εκπαιδευόμενους που θα ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα χορηγείται Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, το οποίο συνοδεύεται από Συμπλήρωμα του Πιστοποιητικού, στο οποίο αναφέρονται αναλυτικά το αντικείμενο του προγράμματος, οι θεματικές ενότητες που παρακολούθησε ο εκπαιδευόμενος, καθώς και η μεθοδολογία εκπαίδευσης που ακολουθήθηκε.

Στοιχεία Επικοινωνίας

 • elearning.aueb.gr
 • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 • 210 8203753 (επικοινωνία μόνο μέσω email)
 • Κεφαλληνίας 46, Αθήνα 11251

Newsletter

 • Τα προγράμματά μας ανανεώνονται συνεχώς. Αφήστε μας το email σας να σας ενημερώνουμε.

Log in

create an account