eLearning Ο.Π.Α. - Personal Branding - Πρόγραμμα elearning ΟΠΑ

eLearning Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Πατήστε για να ενημερώνεστε για το πρόγραμμα

Συνεχίστε να μαθαίνετε νέα για το πρόγραμμα, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Έναρξη Μαθημάτων: 24 Φεβρουαρίου 2021 Λήξη Εγγραφών: 14 Φεβρουαρίου 2021

Personal Branding

Το πρόγραμμα παρουσιάζει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση του personal branding, στηριζόμενο στις Αρχές και τα εργαλεία που αναπτύχθηκαν και χρησιμοποιούνται στο μάρκετινγκ επιχειρήσεων και οργανισμών. Κύριος στόχος είναι να δώσει στον σύγχρονο επαγγελματία τα εφόδια που θα τον βοηθήσουν να διαμορφώσει και να επικοινωνήσει αποτελεσματικά το ξεχωριστό επαγγελματικό του προφίλ, να αφουγκράζεται και να προσαρμόζεται εγκαίρως στις μεταβολές του εξωτερικού περιβάλλοντος παραμένοντας πάντα επίκαιρος και σε ζήτηση. 

Οι πρώτες ενότητες εισάγουν τους συμμετέχοντες στη φιλοσοφία και στις Αρχές του Μάρκετινγκ ώστε να αποκτήσουν σφαιρική αντίληψη του αντικειμένου, να συνδέουν συνειδητά συγκεκριμένους στόχους με συγκεκριμένες ενέργειες και κυρίως να διασφαλίζουν την απαιτούμενη συνέπεια μεταξύ των επιλογών τους.  Στη συνέχεια, αυτές εξειδικεύονται σε επίπεδο υλοποίησης και μέσα από συγκεκριμένα παραδείγματα εξηγούν πώς μπορούν οι συμμετέχοντες να αξιοποιήσουν τα διαθέσιμα εργαλεία για να ενισχύσουν την αναγνωρισιμότητα και την αξιοπιστία τους. 

Εκτός από τις διαλέξεις που προσφέρουν το απαιτούμενο θεωρητικό υπόβαθρο, είναι διαθέσιμα προς τους συμμετέχοντες συγκεκριμένα εργαλεία που σε κάθε στάδιο της διαδικασίας θα τους βοηθήσουν στην πρακτική διαμόρφωση του προφίλ τους. Επιπλέον, καταξιωμένοι εξειδικευμένοι επαγγελματίες και στελέχη επιχειρήσεων μοιράζονται την εμπειρία τους και δίνουν πολύτιμες συμβουλές. Τέλος, οι ασκήσεις κάθε ενότητας δίνουν την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εφαρμόσουν άμεσα τις γνώσεις που απέκτησαν ώστε χτίσουν στη διάρκεια του προγράμματος βήμα βήμα το επαγγελματικό τους προφίλ. 

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες κάθε ειδικότητας, είτε δραστηριοποιούνται ως ελεύθεροι επαγγελματίες είτε εργάζονται ως μισθωτοί στον ιδιωτικό ή το δημόσιο τομέα. Απευθύνεται σε επαγγελματίες που τώρα ξεκινούν την πορεία τους ή επιθυμούν να την επανεξετάσουν. Θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο σε φοιτήτριες και φοιτητές, οι οποίοι θα μάθουν πώς παράλληλα με τις σπουδές τους μπορούν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την επιτυχημένη μετάβασή τους στην αγορά εργασίας.

Ενότητες

 1. Εισαγωγή στο Personal Branding (1 εβδομάδα)
 2. Personal Analytics (1 εβδομάδα)
 3. Brand Essentials: Στρατηγικός Σχεδιασμός του Επαγγελματικού Προφίλ (1 εβδομάδα)
 4. Self Marketing Mix (1 εβδομάδα)
 5. Personal branding toolkit: Εργαλειοθήκη Υλοποίησης (4 εβδομάδες)
  1. Επιλογή επωνυμίας/λογοτύπου,σχεδιασμός επαγγελματικής κάρτας επαγγελματική φωτογράφιση
  2. Διαμόρφωση βιογραφικού σημειώματος/ χαρτοφυλακίου
  3. Ηλεκτρονική παρουσία: www, social media, blogging
  4. Ηλεκτρονική Επικοινωνία: email, viber, skype
 6. Networking (1 εβδομάδα)
 7. Public Speaking/Pitching (1 εβδομάδα)
 8. Business Etiquette & Ethics (1 εβδομάδα)
 9. Dress the Part: Διαμόρφωση εξωτερικής εικόνας (1 εβδομάδα)

Η «αξία» του προγράμματος

Οι εκπαιδευόμενοι χτίζουν στη διάρκεια του προγράμματος βήμα βήμα το επαγγελματικό τους προφίλ με τη χρήση συγκεκριμένων εργαλείων που διδάσκονται στο πρόγραμμα αλλά και τις πολύτιμες συμβουλές από καταξιωμένους επαγγελματίες και στελέχη επιχειρήσεων που παρέχονται στο πρόγραμμα.

Γιατί να το παρακολουθήσει κάποιος

Ο στόχος του προγράμματος είναι να παρέχει στους επαγγελματίες εφόδια που θα τους βοηθήσουν να διαχειριστούν την πολυπλοκότητα της σύγχρονης αγοράς εργασίας, να αντιμετωπίσουν το διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον εργασίας και τις προκλήσεις που αυτό θέτει. 

Στο τέλος του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα έχουν μάθει: 

 • Να αξιοποιούν στις Αρχές και τα εργαλεία του στρατηγικού σχεδιασμού προκειμένου να γίνουν και να παραμείνουν ανταγωνιστικοί. 
 • Να εντοπίζουν ευκαιρίες και απειλές στο περιβάλλον τους και να αντιδρούν σε αυτές αποτελεσματικά.
 • Να αξιοποιούν τα ισχυρά σημεία τους για τη δημιουργία ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος και να διαχειρίζονται τις αδυναμίες τους.
 • Να θέτουν κατάλληλους στόχους συνοδευόμενους από συγκεκριμένο στρατηγικό σχέδιο υλοποίησής τους.
 • Να σχεδιάζουν και να υλοποιούν αποτελεσματικά το επαγγελματικό τους προφίλ στα κοινά που τους ενδιαφέρουν.
 • Να δημιουργούν δίκτυα επαφών και να καλλιεργούν επωφελείς επαγγελματικές σχέσεις.
 • Να σχεδιάζουν ένα προσωπικό σύστημα αξιολόγησης που θα τους επιτρέπει να εξελίσσονται και να παραμένουν πάντα επίκαιροι.

Διδάσκοντες

ΜΑΡΙΝΑ ΨΙΛΟΥΤΣΙΚΟΥ
Επιστημονικός υπεύθυνος προγράμματος
ΕΔΙΠ Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων, ΟΠΑ 
 
ΒΙΚΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ
Transitioning Communication Strategy into Execution - Business Development
 

Πιστοποιητικό Παρακολούθησης

Στους εκπαιδευόμενους που θα ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα χορηγείται Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, το οποίο συνοδεύεται από Συμπλήρωμα του Πιστοποιητικού, στο οποίο αναφέρονται αναλυτικά το αντικείμενο του προγράμματος, οι θεματικές ενότητες που παρακολούθησε ο εκπαιδευόμενος, καθώς και η μεθοδολογία εκπαίδευσης που ακολουθήθηκε.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

 • elearning.aueb.gr
 • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 • 210 8203753 (επικοινωνία μόνο μέσω email)
 • Κεφαλληνίας 46, Αθήνα 11251

Newsletter

 • Τα προγράμματά μας ανανεώνονται συνεχώς. Αφήστε μας το email σας να σας ενημερώνουμε.

Log in

create an account