eLearning Ο.Π.Α. - Διοίκηση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Παροχής Υπηρεσιών

eLearning Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Πατήστε για να ενημερώνεστε για το πρόγραμμα

Συνεχίστε να μαθαίνετε νέα για το πρόγραμμα, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Έναρξη Μαθημάτων: 14 Φεβρουαρίου 2019 Λήξη Εγγραφών: 31 Ιανουαρίου 2019

Προγραμματισμός με Java: Από το Α στο Ω

Η γλώσσα προγραμματισμού Java -που μετράει ήδη πάνω από είκοσι χρόνια ζωής- κατατάχθηκε το 2018 - για μια ακόμη χρονιά- ως η πιο δημοφιλής γλώσσα προγραμματισμού σύμφωνα με τον δείκτη TIOBE (https://www.tiobe.com/tiobe-index/). Η δημοφιλία και αποτελεσματικότητα της γλώσσας οφείλονται κατά κύριο λόγο στο γεγονός ότι είναι φορητή (portable), δηλαδή οι εφαρμογές στη γλώσσα Java μπορούν και εκτελούνται σε οποιαδήποτε συσκευή δίχως αλλαγές στον κώδικα. Η Java είναι μία γλώσσα προγραμματισμού γενικού σκοπού, που αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται από εκατομμύρια προγραμματιστές σε όλο τον κόσμο για την ανάπτυξη εφαρμογών ηλεκτρονικών υπολογιστών, διαδικτυακών εφαρμογών, εφαρμογών για κινητές και φορητές συσκευές και ακόμα ενσωματωμένων εφαρμογών σε οποιουδήποτε είδους συσκευή, όπως τηλεοράσεις, ταμπλέτες, πιστωτικές κάρτες και αλλού.

Το πρόγραμμα διδάσκει τη γλώσσα Java από την αρχή και με διαβαθμισμένο τρόπο επιτυγχάνει να καλύψει προοδευτικά προηγμένες έννοιες στο χώρο του προγραμματισμού. Τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται αποτελούν κυρίως ελεύθερο λογισμικό (open source) όπως τα JDK/JRE καθώς και περιβάλλοντα συγγραφής κώδικα όπως τα Eclipse, NetBeans και Intellij IDEA (στη βασική του έκδοση – community edition). Το εκπαιδευτικό μοντέλο αυτού του προγράμματος βασίζεται στο project-based learning και στην παιχνιδοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας

Ο στόχος είναι οι εκπαιδευόμενοι να μην μάθουν μόνο πώς να προγραμματίζουν αλλά να μάθουν να σκέφτονται, να είναι δημιουργικοί, να λύνουν προβλήματα και να δουλεύουν σε έργα (projects). Αυτές είναι άλλωστε δεξιότητες που αναζητούν οι εργοδότες σήμερα αλλά θα αναζητούν και στο μέλλον.

Σε ποιους απευθύνεται

Το Πρόγραμμα απευθύνεται:

  • Σε εκπαιδευόμενους με οποιοδήποτε υπόβαθρο στο χώρο της πληροφορικής (με καθόλου εμπειρία, με μικρή εμπειρία ή με εμπειρία στο χώρο της πληροφορικής) που σκοπεύουν να ασχοληθούν με τον χώρο του προγραμματισμού
  • Σε όσους δεν διαθέτουν εμπειρία στο χώρο του προγραμματισμού και θα ήθελαν να κάνουν μία αλλαγή στην καριέρα τους.
  • Σε όσους εργάζονται στην ανάπτυξη λογισμικού

Ενότητες

1. Δομημένος Προγραμματισμός με τη γλώσσα Java
2. Αντικειμενοστραφής Προγραμματισμός με την Java
3. Γεγονοστρεφής Προγραμματισμός και Γραφικές Διεπαφές
4. Ανάπτυξη Εφαρμογών με Βάσεις Δεδομένων
5. Ειδικά Θέματα στην Java (Νήματα, Lambda Expressions, Regular Expressions, Networking Programming με sockets, Unit Testing, καθώς και θέματα της Java 9)

Η «αξία» του προγράμματος

Η καρδιά του προγράμματος είναι ο κώδικας και η ανάπτυξη λογισμικού. Οι δεξιότητες που θα αποκτηθούν θα επιτρέψουν στους εκπαιδευόμενους να μπορούν να κατανοήσουν εύκολα κάθε γλώσσα προγραμματισμού και να γίνουν όχι μόνο επιτυχημένοι προγραμματιστές αλλά και επαγγελματίες στο χώρο των τεχνολογιών της πληροφορίας.

Γιατί να το παρακολουθήσει κάποιος

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι εκπαιδευόμενοι/ θα είναι σε θέση να:

1. Σχεδιάζουν και να αναπτύσσουν προγράμματα με ολοκληρωμένα περιβάλλοντα ανάπτυξης εφαρμογών Java (Integrated Development Environment - IDE) καθώς και να διεξάγουν έλεγχο και αποσφαλμάτωση μέσα από την παρουσίαση πολλών παραδειγμάτων.

2. Ενισχύσουν την κατανόησή τους σε προηγμένα θέματα της Java, όπως υλοποίηση εμπορικών εφαρμογών με χρήση Βάσεων Δεδομένων και διεπαφών καθώς και ειδικών θεμάτων στον προγραμματισμό (νήματα, Lambda Expressions, Regular Expressions, Networking Programming με sockets, Black-box Testing, White-box Testing, Unit Testing).

Διδάσκοντες

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ
Επιστημονικός υπεύθυνος προγράμματος
ΕΔΙΠ Σχολής Επιστημών και Τεχνολογίας της Πληροφορίας, ΟΠΑ
 
 

Πιστοποιητικό Παρακολούθησης

Στους εκπαιδευόμενους που θα ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα χορηγείται Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, το οποίο συνοδεύεται από Συμπλήρωμα του Πιστοποιητικού, στο οποίο αναφέρονται αναλυτικά το αντικείμενο του προγράμματος, οι θεματικές ενότητες που παρακολούθησε ο εκπαιδευόμενος, καθώς και η μεθοδολογία εκπαίδευσης που ακολουθήθηκε.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • elearning.aueb.gr
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 210 8203753 (12.00-15.00)
  • Κεφαλληνίας 46, Αθήνα 11251

Newsletter

  • Τα προγράμματά μας ανανεώνονται συνεχώς. Αφήστε μας το email σας να σας ενημερώνουμε.

Log in

create an account

fb iconLog in with Facebook