eLearning Ο.Π.Α. - Εφαρμοσμένη Οικονομική, Χρηματοοικονομική και Τραπεζική

eLearning Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Έναρξη Μαθημάτων: 2018 

Εφαρμοσμένη Οικονομική, Χρηματοοικονομική και Τραπεζική

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την προετοιμασία στελεχών των χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων, των τραπεζών, αλλά και άλλων φορέων του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της σύγχρονης παγκοσμιοποιημένης αγοράς. Για το λόγο αυτό, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην εκμάθηση της χρήσης σύγχρονων χρηματοοικονομικών και χρηματοπιστωτικών μεθόδων και εργαλείων. Όπως γνωρίζουμε, η διεθνοποίηση της σύγχρονης οικονομίας και η αλματώδης ανάπτυξη της τεχνολογίας έχει οδηγήσει στην αναζήτηση ειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού, ικανού να αναπτύσσει συνθετική και αναλυτική σκέψη μέσα σε ένα εξαιρετικά περίπλοκο και διασυνδεδεμένο χρηματοπιστωτικό και ευρύτερο οικονομικό σύστημα, αξιοποιώντας στο έπακρο το σύνολο της διαθέσιμης πληροφορίας. Οι εκπαιδευόμενοι του προγράμματος θα παρακολουθήσουν όλο τον σύγχρονο πυρήνα των θεματικών ενοτήτων του εν λόγω αντικειμένου, ενώ παράλληλα θα εκπαιδευτούν στη χρήση βασικών στατιστικών-οικονομετρικών πακέτων.

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται:

 • σε κατόχους Απολυτηρίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Αποφοίτους Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ημεδαπών ή αλλοδαπών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, που επιθυμούν να καταλάβουν θέσεις σε φορείς του ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα, οι οποίες απαιτούν τη λήψη στρατηγικών αποφάσεων, που βασίζονται σε σύγχρονες μαθηματικές-στατιστικές και οικονομετρικές τεχνικές και υποδείγματα σύγχρονης μοντελοποίησης.
 • στο ανθρώπινο δυναμικό του χρηματοοικονομικού και τραπεζικού τομέα της οικονομίας, που επιθυμεί να αποκτήσει ή και να επικαιροποιήσει τις γνώσεις και δεξιότητές του  στα συνεχώς εξελισσόμενα θέματα του κλάδου του.

Ενότητες

 • Οικονομική ανάλυση για επιχειρηματικές αποφάσεις
 • Χρηματοοικονομική διοίκηση και αναλογιστική
 • Τραπεζική οικονομική και διαχείριση κινδύνων
 • Ποσοτικές μέθοδοι στη λήψη αποφάσεων
 • Εκπόνηση εργασίας

Η «αξία» του προγράμματος

Οι απόφοιτοι του προγράμματος θα έχουν ένα σαφές συγκριτικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας, αφού θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στις αυξανόμενες απαιτήσεις τόσο του χρηματοοικονομικού και πιστωτικού συστήματος όσο και των φορέων του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα με χρήση προηγμένων αριθμητικών και οικονομετρικών μεθόδων.

Γιατί να το παρακολουθήσει κάποιος

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι να προετοιμάσει τους εκπαιδευόμενους, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις αυξανόμενες απαιτήσεις τόσο του χρηματοοικονομικού και πιστωτικού συστήματος όσο και των φορέων του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα με χρήση προηγμένων αριθμητικών και οικονομετρικών μεθόδων, χωρίς ωστόσο να παραμελούνται οι θεμελιώδεις οικονομικές έννοιες και τα βασικά υποδείγματα της οικονομικής θεωρίας. Συνεπώς, οι απόφοιτοι του προγράμματος θα είναι σε θέση να χειριστούν οικονομετρικάστατιστικά πακέτα δεδομένων, με στόχο την εξαγωγή συμπερασμάτων με χρήση της διαθέσιμης πληροφορίας, ενώ παράλληλα θα μπορούν να μοντελοποιούν, να απεικονίζουν και να επιλύουν, με χρήση αριθμητικών μεθόδων, βασικά προβλήματα χρηματοοικονομικής και τραπεζικής.

Διδάσκοντες

ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΤΣΙΩΝΑΣ
Επιστημονικός υπεύθυνος προγράμματος
Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης, ΟΠΑ

Το διδακτικό προσωπικό θα αποτελείται από μέλη ΔΕΠ του ΟΠΑ ή/και άλλων ΑΕΙ, Υποψήφιους Διδάκτορες ή Διδάκτορες του ΟΠΑ, Στελέχη επιχειρήσεων. 

Βεβαίωση παρακολούθησης

Στους εκπαιδευόμενους που θα ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης, η οποία συνοδεύεται από συμπληρωματική βεβαίωση στην οποία αναφέρονται αναλυτικά το αντικείμενο του προγράμματος, οι θεματικές ενότητες που παρακολούθησε ο εκπαιδευόμενος, καθώς και η μεθοδολογία εκπαίδευσης που ακολουθήθηκε. Τα προγράμματα eLearning του ΟΠΑ δεν οδηγούν στην απόκτηση πτυχίου, διπλώματος ή άλλης πιστοποίησης.

Στοιχεία Επικοινωνίας

 • elearning.aueb.gr
 • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 • 210 8203753 (09.00-16.00)
 • 4ος όροφος, Πατησίων 80, Αθήνα 10434

Πληροφόρηση

Newsletter

 • Τα προγράμματά μας ανανεώνονται συνεχώς. Αφήστε μας το email σας να σας ενημερώνουμε.

Log in

create an account

fb iconLog in with Facebook