eLearning Ο.Π.Α. - Κατάρτιση Λιανικών Πωλήσεων – ΙΠΕ - ΣΕΛΠΕ - Πρόγραμμα elearning ΟΠΑ

eLearning Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Πατήστε για να ενημερώνεστε για το πρόγραμμα

Συνεχίστε να μαθαίνετε νέα για το πρόγραμμα, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Έναρξη Μαθημάτων: 20 Οκτωβρίου 2020 Λήξη Εγγραφών: 11 Οκτωβρίου 2020

Κατάρτιση Λιανικών Πωλήσεων – ΙΠΕ - ΣΕΛΠΕ

Οι λιανικές πωλήσεις είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ επιχειρήσεων και τελικών καταναλωτών. Είναι κρίσιμη λειτουργία της οικονομίας και αποτελεί τη στιγμή της αλήθειας για την εμπορική επιτυχία των προϊόντων. Το λιανικό εμπόριο είναι ιδιαίτερα σημαντικός κλάδος της Ελληνικής οικονομίας με τεράστια συμβολή στην απασχόληση και στο ΑΕΠ.

Το πρόγραμμα Κατάρτιση Λιανικών Πωλήσεων – ΙΠΕ – ΣΕΛΠΕ βρίσκεται υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Πωλήσεων Ελλάδος (Ι.Π.Ε), και την αιγίδα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (Σ.Ε.Λ.Π.Ε).

Οι ανωτέρω φορείς συστήνουν το πρόγραμμα στα μέλη τους και σε όλα τα στελέχη του κλάδου για να αποκτήσουν μία υψηλού επιπέδου επαγγελματική κατάρτιση και ένα πολύτιμο προσόν στην επαγγελματική σταδιοδρομία τους.

Το ΙΠΕ είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος ιδρύθηκε το 2007, από στελέχη πωλήσεων από όλους τους κλάδους της αγοράς, με αποστολή την προώθηση, την προβολή και την ανάπτυξη της επιστήμης των πωλήσεων. Το ΙΠΕ υποστηρίζει όσους ενδιαφέρονται να ενημερώνονται και να εξελίσσονται σε θέματα της επιστήμης πωλήσεων. Οι στόχοι του ΙΠΕ, είναι η προώθηση του επαγγέλματος των Πωλήσεων, η συνεχής ενημέρωση σε επίκαιρα θέματα Πωλήσεων, η εκπαίδευση σε Τεχνολογίες, Συστήματα και Διοίκηση Πωλήσεων, η πιστοποίηση των γνώσεων και των ικανοτήτων Πωλήσεων, η υλοποίηση ερευνών και μελετών στον τομέα των πωλήσεων και των συναφών κλάδων και η συνεργασία με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων & Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) ιδρύθηκε το 1975 και αποτελεί τον αποκλειστικό φορέα εκπροσώπησης των μεγάλων εμπορικών αλυσίδων πολυκαταστημάτων, εμπορικών κέντρων, μεγάλων εμπορικών επιχειρήσεων, ελληνικών και πολυεθνικών, σουπερμάρκετ, εστίασης, τραπεζών καθώς και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών. Μέλη του Συνδέσμου είναι επιχειρήσεις νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που αναπτύσσονται στην Ελλάδα και είναι τα πλέον καταξιωμένα ονόματα του Ελληνικού Εμπορίου και παροχής υπηρεσιών. Σήμερα τα μέλη του ΣΕΛΠΕ πραγματοποιούν κύκλο εργασιών άνω των 15 δισ. Ευρώ, απασχολούν 125.000 άτομα και έχουν 15500 σημεία πώλησης στην Ελλάδα και υπέρ πολλαπλάσια σημεία πώλησης στο εξωτερικό.

Το πρόγραμμα προσφέρει μία συστηματική και ολοκληρωμένη εκπαίδευση των στελεχών καριέρας στον χώρο των λιανικών πωλήσεων με το κύρος και την εμπειρία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η εκπαιδευτική διαδικασία είναι σύγχρονη και αξιοποιεί το διαδίκτυο για να μην χρειάζεται η φυσική παρουσία των εκπαιδευομένων. Όλο το εκπαιδευτικό υλικό και οι διαδικασίες πιστοποίησης της γνώσης παρέχονται μέσω της πλατφόρμας ηλεκτρονικής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο για να διευκολύνει τους εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα. Οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να παρακολουθούν το πρόγραμμα από τον υπολογιστή τους ή άλλη συσκευή τους οπουδήποτε βρίσκονται και στον χρόνο που αυτοί επιλέγουν. Με τον τρόπο αυτό, εκπαιδεύονται χωρίς να χρειαστεί ποτέ να απουσιάσουν από την εργασία τους ή να ταξιδέψουν για να έρθουν στην Αθήνα.

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε υφιστάμενα στελέχη λιανικών πωλήσεων και σε άτομα που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στον χώρο της λιανικής πώλησης ως εργαζόμενοι ή επιχειρηματίες και ενδιαφέρονται να αποκτήσουν επαγγελματική κατάρτιση. Το πρόγραμμα διοργανώνεται με την αιγίδα του Ι.Π.Ε. και την αιγίδα του Σ.Ε.Λ.Π.Ε. και θα συγκεντρώσει μεγάλο ενδιαφέρον από τα μέλη τους. Οι φορείς αυτοί θα υποστηρίξουν ενεργά το πρόγραμμα, ώστε να διαδοθεί στα στελέχη της αγοράς.

Ενότητες

 • Το σύγχρονο περιβάλλον της λιανικής πώλησης
 • Τεχνικές & διαδικασίες πώλησης
 • Επιτυχία σε διαφορετικούς τύπους πώλησης
 • Κατανοώντας τη συμπεριφορά του πελάτη στο λιανικό εμπόριο
 • Διαχείριση σχέσεων πελατών μετά την πώληση
 • Το επιτυχημένο στέλεχος λιανικών πωλήσεων
 • Προώθηση πωλήσεων
 • Οι πωλήσεις στην ψηφιακή εποχή 

Η «αξία» του προγράμματος

Οι εκπαιδευόμενοι μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος θα είναι σε θέση όχι μόνο να γνωρίζουν, αλλά να χρησιμοποιούν με επιτυχία τις στρατηγικές και τις τεχνικές των λιανικών πωλήσεων ως καταρτισμένοι επαγγελματίες. Θα έχουν προσθέσει ένα σημαντικό προσόν στο βιογραφικό τους που θα πιστοποιεί την κατάρτιση τους και θα προάγει την καριέρα και την επιτυχία τους.

Γιατί να το παρακολουθήσει κάποιος

Το παρόν πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για άτομα τόσο με εκτενή όσο και με περιορισμένη εμπειρία, τα οποία επιθυμούν να αποκτήσουν σύγχρονη κατάρτιση και εξειδίκευση στη λιανική πώληση. Στόχος του προγράμματος αυτού είναι να δώσει στους συμμετέχοντες τα κατάλληλα γνωστικά εφόδια (π.χ., κατανόηση του ρόλου του στελέχους πωλήσεων στο σύγχρονο λιανεμπόριο) και πρακτικές δεξιότητες (π.χ., τεχνικές πωλήσεων, διαδικασίες εξυπηρέτησης πελατών λιανικής), ώστε να μπορούν μέσω των γνώσεων που θα αποκομίσουν να δρουν αποτελεσματικά ως στελέχη πωλήσεων λιανικής. Κατά συνέπεια οι συμμετέχοντες μετά το πέρας του προγράμματος θα είναι σε θέση να:

 • αντιλαμβάνονται το σύγχρονο περιβάλλον του λιανικού εμπορίου,
 • ακολουθούν αποτελεσματικά τα στάδια μιας διαδικασίας πώλησης,
 • εφαρμόζουν στην πράξη διαφορετικές προσεγγίσεις και τεχνικές, προσαρμοσμένες στον τύπο της συγκεκριμένης πώλησης
 • κατανοούν τον πελάτη λιανικής και να τον εξυπηρετούν σωστά και,
 • διαχειρίζονται αποτελεσματικά τη σχέση με τους πελάτες μετά την πώληση,
 • κατανοούν τις βασικές έννοιες εμπορικού καταστήματος και ο ρόλος του σύγχρονου πωλητή λιανικής,
 • προτείνουν και εφαρμόζουν μεθόδους merchandising και προωθητικές ενέργειες,
 • γνωρίζουν τον ρόλο των ψηφιακών μέσων και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο των πωλήσεων.

Διδάσκοντες

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΑΛΤΑΣ
Επιστημονικός Υπεύθυνος
Καθηγητής στο Τμήμα Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας, ΟΠΑ
 
ΒΛΑΣΗΣ ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Καθηγητής στο Τμήμα Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας, ΟΠΑ
 
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΖΑΪΡΗΣ
Διδάκτωρ Οικονομικής Κοινωνιολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο
 
ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΚΡΗΣ
Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (Σ.Ε.Λ.Π.Ε.) 
 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΙΟΝΑΚΗΣ
Διδάκτωρ του Τμήματος Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας, ΟΠΑ
 
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ
Διδάκτωρ του Τμήματος Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας, ΟΠΑ
 

Πιστοποιητικό Παρακολούθησης

Στους εκπαιδευόμενους που θα ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα χορηγείται Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, το οποίο συνοδεύεται από Συμπλήρωμα του Πιστοποιητικού, στο οποίο αναφέρονται αναλυτικά το αντικείμενο του προγράμματος, οι θεματικές ενότητες που παρακολούθησε ο εκπαιδευόμενος, καθώς και η μεθοδολογία εκπαίδευσης που ακολουθήθηκε.

 

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

 • elearning.aueb.gr
 • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 • 210 8203753 (επικοινωνία μόνο μέσω email)
 • Κεφαλληνίας 46, Αθήνα 11251

Newsletter

 • Τα προγράμματά μας ανανεώνονται συνεχώς. Αφήστε μας το email σας να σας ενημερώνουμε.

Log in

create an account

fb iconLog in with Facebook